Второ гласуване на Законопроекта за противодействие на корупцията и за

...
Второ гласуване на Законопроекта за противодействие на корупцията и за
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП смятат, че че ще успеят да гласуват антикорупционния закон

Второ гласоподаване на Законопроекта за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество в Народното събрание. ГЕРБ и Българска социалистическа партия считат, че че ще съумеят да гласоподават законопроекта.Текстовете влизат като втора точка през днешния ден. Антикорупционният закон беше признат на първо четене при започване на октомври.


Проектът на държавното управление мина с гласовете на ГЕРБ, патриотите и на Движение за права и свободи. Управляващите имат за цел да одобряват закона до края на годината. Срещу закона са от Българска социалистическа партия, които имаха различен план, който беше отритнат.

Поехме ангажимент да е до края на годината, сподели Димитър Лазаров от ГЕРБ.
Димитър Лазаров, ГЕРБ: Дебатът на второ четене ще е текст по текст. Имам чувството, че Българска социалистическа партия ще блокират измененията по текстовете. Крум Зарков, Българска социалистическа партия: Ние няма да настояваме за различни текстове, предложихме цялостен законопроект, който беше отритнат, а сегашният законопроект сътвори нещо нито без значение, нито антикорупционно, това е замитане на един проблем под килилима, сбъркана рамка, ще докара до селективна работа на избрани хора.
Те разясниха и вота на съмнение.
Димитър Лазаров, ГЕРБ: Вотът е с предупреден резултат, той е през януари поради председателството, на фона на положителните финансови резултати и положителната външниа политика, този избор е за да се неглижира триумфите на ръководещото болшинство. Крум Зарков, Българска социалистическа партия: Не е подходящо да се смесват тематиките председателство и въртрешна политика, не може да се гледа на всяка рецензия като саботьорка активност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР