Второ дело в Лондон започва срещу офшорната криптобанка с български

...
Второ дело в Лондон започва срещу офшорната криптобанка с български
Коментари Харесай

За $59 М съдят бг койн-офшорката NEXO и в Лондон при сринати с 66,1% през 2022 г. виртуални валути

Второ дело в Лондон стартира против офшорната криптобанка с български притежатели NEXO, откакто срещу нея персонално основният прокурор на Ню Йорк и сътрудниците й от още 7 щата оповестиха искове. Крупни ирландски вложители: Шейн, Оуен и Джейсън Мортън желаят отплата за противоправното заледяване на сметките им без предизвестие, принудата да продадат на 60% по-ниска цена криптовалутата на компанията и други вреди.

Претенциите са за най-малко 59, 2 милиона $, само че могат да доближат 126 млн . $, колкото в действителност са всички поверени от вложителите средства. Ирландците са били най-големите държатели на криптовалутата на бг компанията с офшорна регистрация – 43 млн. от общо 560 млн. токена, което кара Капитал да си опонира, че " делото е относително малко за мащаба на NEXO ”. Не е правилно единствено по себе си, а пък изключително, като се прибавят останалите искове към компанията.

Според близкия и промотирал NEXO Капитал отбраната ще се гради на " забавянето ” за завеждане на желае, защото става дума за нещо, случило се през март 2021 година Даже вестникът написа " седи ”, не стои, както е вярно на български език, " въпросът за допустимостта, поради, че случилото се датира от март 2021 година ”

Първо, НЯМА каузи за бъдещи, а единствено за минали проблеми. Второ, правото се основава на обстоятелства, а " факт ” значи в превод от латински " направено ”, т.е. постоянно става въпрос за МИНАЛИ събития. Трето, на българските притежатели на кайманската офшорка няма да помогне и отминалостта – през 2022 година всичко, случило се през 2021 година си е изцяло подсъдно.

Искът не е деклариран " оптортюнистично 2 години след настъпване на съответните събития ”, както в присъщия за официалните съобщения си непремерен жанр, а в тази ситуация и несъответното на обстоятелствата, са отвърнали пред Капитал от компанията, пък и да беше. Пак щеше да мине.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР