Вторник сутринта, работна седмица, на плажа във Варна има заети

...
Вторник сутринта, работна седмица, на плажа във Варна има заети
Коментари Харесай

Проблеми дебнат спасителите на плажа във Варна

Вторник сутринта, работна седмица, на плажа във Варна има заети места, въпреки и не под чадърите. Отпуските са в ход и градските плажове стартират да се пълнят с хора към този момент и през седмицата.

Шести ден на един от плажовете във Варна работи спасителят Петър Ценов. Започва работа в 8 часа и не напуща поста си до 18.00 часа. От неделя е поставил аления байрак, което значи неразрешено влизането в морето и най-вероятно ще остане по този начин до края на седмицата, поради източния вятър 5-6 метра в секунда, споделя той. От 8 години е избавител. Когато свърши сезона си споделя, че идващото лято няма повече да работи като подобен, само че признава, че обича морето и като наближи лятото трансформира решението си.

Проблемите, обаче, не се трансформират с новия летен сезон, а си остават същите, описа още Петър Ценов. Тази година да вземем за пример, сериозен проблем има с бездомните кучета, които го атакуват заран, оповестява БНР. Подава сигнал и на незабавния телефон 112, само че към този момент втори ден няма реакция от общински управляващи или други виновни лица, които да вземат отношение за премахването на бездомните кучета от плажовете. Има алергични хора, а кучетата лягат по хавлиите и освен това, възмущава се Петър Ценов. Както има възбрана за домашните любимци да не бъдат водени на плажа, по този начин би трябвало да е и за бездомните кучета, безапелационен е спасителят, въпреки че е очевидец и на извършители притежатели на домашните четириноги.

Трябва да има и полиция на плажа, безапелационен е още той. Проблемът с невъзпитаните плажуващи също е всяка година – не съблюдават флаговата сигнализация, наскърбяват спасителите и даже налитат на пердах, когато са използвали алкохол, описа Петър Ценов.

Като цяло морската вода сега е чиста, плажовете се поддържат от съответния концесионер, само че там където са неохраняеми има замърсяване.

Цените за чадър са 5 лева, за шезлонг – също 5 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg