Вторият за този сезон голям пожар в Сакар планина -

...
Вторият за този сезон голям пожар в Сакар планина -
Коментари Харесай

Овладян е пожарът в Сакар планина

Вторият за този сезон огромен пожар в Сакар планина - сред харманлийските села Дрипчево, Оряхово и Изворово, е овладян. Това оповестиха от регионалната администрация в Хасково. Цяла нощ са траяли напъните на 10-те екипа огнеборци и чиновници на Югоизточното държавно горско дружество за ограничение и потушаване на стихията. На помощ са били изпратени и водоноски от Харманли и Свиленград.

Огнищата са се популяризирали на повърхност от към 5000 декара кръстосан и сложен за култивиране терен. Засегнатият широколистен горски фонд е 650 декара, а не както по-рано бе обявено - 3500 декара, прецизираха от администрацията.

" Продължава гасенето на останали по-малки местни огнища ", сподели от мястото на пожара за Българска телеграфна агенция регионалният шеф инж. Минко Ангелов. По неговите думи, като цяло ситуацията към този момент е спокойна, а по първична оценка материалните вреди релативно не са огромни, защото множеството площи са с нискостеблена лесонепригодна растителност.

По-рано стана ясно, че е открит и причинителят на пожара - земеделец, който е обработвал пасбище с дискова брана, от която е била породена искра, добави инж. Ангелов. Запалването е станало по несъобразителност, причинителят в началото се е опитал самичък да гаси. Той е бил разпитан по формираното досъдебно произвеждане и освободен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР