Вторият вицепремиер и министър на труда в испанското правителство Йоланда

...
Вторият вицепремиер и министър на труда в испанското правителство Йоланда
Коментари Харесай

Испански министър: Работната седмица да стане 37 часа и половина

Вторият вицепремиер и министър на труда в испанското държавно управление Йоланда Диас разгласи, че в страната, в Европа и в Съединените щати към този момент има необятен консенсус за последователно понижаване на работното време.

По думите ѝ в Испания то би трябвало да стане 37 часа и половина на седмица, предава кореспондентът ни Маргарита Ралчева, представена от БНР.

От Вашингтон, където е на тридневно работно посещаване министър Диас сподели, че 37 часа и половина работна седмица е мярка, която има поддръжка в Европа, до момента в който в щати като Калифорния интензивно се предизвиква намаляването ѝ до 32 часа. Изявлението ѝ идва единствено седмица откакто испанският Конгрес утвърди незаконодателно предложение за понижаване на работната седмица до 38,5 часа.


Тогава депутатите от опозиционната консервативна Народната партия гласоподаваха " въздържал се ", което съгласно Йоланда Диас демонстрира недвусмислената им поддръжка.

" Ако даже Народната партия не е срещу, то в нашата страна в действителност има консенсус за продължение на намаляването на работния ден ", сподели тя, уточнявайки, че Испания не е като останалите европейски страни.

Страна, в която заведенията за хранене отварят в среднощ, а работните съвещания се вършат в 20 часа вечерта може да си разреши нетрадиционно работно време, счита Диас. Затова в този момент е належащо " ново обществено съглашение, с цел да се формулират нови обществени времена ".

Така тя отговори на рецензиите от страна на заместник-председателя на Европейската централна банка Луис де Гиндос, който сподели, че намаляването на работното време не може да бъде контролирано със закон, а посредством договаряния сред обществените сътрудници.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР