Вторият турнир по тенис от Големия шлем е в разгара

...
Вторият турнир по тенис от Големия шлем е в разгара
Коментари Харесай

Косово, Лукашенко и политика: как се измести фокусът в "Ролан Гарос"

Вторият шампионат по тенис от Големия шлем е в разгара си, като започнаха мачовете от втория кръг, само че тематики надалеч от корта за най-коментираните за момента. В последните два дни във френската столица Париж се приказва повече за политика, поради две от огромните имена в конкуренцията - Новак Джокович и Арина Сабаленка.

В сряда състезателката от Беларус преодоля без проблеми своята сънародничка Ирина Шиманович със 7:5, 6:2 и се класира за третия кръг. След дуела обаче международната №2 получи доста въпроси за обстановката в своята татковина.

Тя беше запитана дали поддържа президента на Беларус Александър Лукашенко, откакто през 2020 година подписа документ в разгара на скандал в страната, а по-късно на Нова година беше с президента. " Нямам коментар по тематиката, благодаря ви за въпроса ", отговори малко Сабаленка на конференция.

След това въпросите към нея продължиха с устременост към: " Казвате, че никой не поддържа войната. Можете ли да заявите " Аз, Арина Сабаленка, съдя обстоятелството, че Беларус атакува Украйна ".

" Нямам коментар по тематиката ".

Наложи се пресдиректорът на " Ролан Гарос " да се намеси и да приключи въпросите. По-рано през годината Сабаленка разгласи, че се.

Около Джокович пък не престават мненията на неговото след първия му мач. В сряда сърбинът победи Мартон Фучович с 3:0 - 7:6 (2), 6:0, 6:3, като имаше проблеми единствено в първия сет. Още преди дуела обаче носителят на 22 трофеи от Шлема трябваше отново да приказва за политика.



" Учудени ли сте, че се подвигна толкоз звук ", отговори Джокович на въпрос на кореспондент. " Както Кобе (покойният баскетболист Кобе Брайънт бел. ред.) споделяше: " никой не ненавижда положителните, ненавижда великите ". Аз не ненавиждам никого. Не бих трансформирал нищо в живота си, може да съм правил неточности, само че съм същински и достоверен ", сподели сърбинът.

Преди това олимпийският комитет на Косово.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР