Вторият турнир от Големия шлем за годината – Ролан Гарос,

...
Вторият турнир от Големия шлем за годината – Ролан Гарос,
Коментари Харесай

Пет мача от ден №1 на Ролан Гарос, които не бива да пропускате


Вторият шампионат от Големия шлем за годината – Ролан Гарос, още веднъж е тук. Още в първия ден от конкуренцията ще забележим голям брой завладяващи конфликти както при мъжете, по този начин и при дамите. Разбира се, българските почитатели ще чакат с най-голямо неспокойствие мача на Григор Димитров, само че той не е единственият дуел от днешната стратегия, който заслужава внимание.

Григо Димитров – Маркос Гирон

Григор Димитров започва на Откритото състезание на Франция с мач против международния №49 Маркос Гирон. Единственият дуел сред двамата досега бе в първи кръг на миналогодишното издание на шампионата, когато българинът бе напълно покрай триумфа, само че травма в кръста постави ранен завършек на присъединяване му в Париж. Димитров се показва доста мощно от началото на сезона на клей, като доближи до полуфинал на Мастърса в Монте Карло, след което на три пъти отстъпи пред Стефанос Циципас, който идва във Франция като един от главните любимци за купата.

Доминик Тийм – Уго Делиен

Не бе толкоз от дълго време времето, когато Доминик Тийм не бе по никакъв начин надалеч от това да приключи превъзходството на Рафаел Надал на обичания му шампионат. Сега обаче обстановката е много по-различна. Австриецът, който понастоящем е №194 в ранглистата, към момента търси първа победа след завръщането си в игра и е в серия от пет следващи провали. Въпреки това обаче първенецът на US Open за 2020 година сподели известни проблясъци, които накараха неговите фенове да имат вяра, че на Откритото състезание на Франция той ще направи сериозна крачка към възвръщането на най-хубавата си форма.

Онс Жабур – Магда Линет

Онс Жабур е една от най-добре представящите се тенисистки от началото на сезона на клей. Тунизийката завоюва купата на WTA 1000 шампионата в Мадрид, след което загуби от намиращата се в изумителна форма Ига Швьонтек на финала в Рим. Тези достижения разрешиха на Жабур да се изкачи до рекордната за нея 6-а позиция в ранглистата и да чака Ролан Гарос с голям оптимизъм. На старта обаче я чака международната №56 Магда Линет, която игра на четвъртфинал в Чарлстън и Страсбург и неведнъж е показвала, че може да затрудни даже най-големите звезди в Тура.

Гарбине Мугуруса – Кая Канепи

През последните години Гарбине Мугуруса непроменяемо бе измежду главните фаворитки на Ролан Гарос, само че в този момент шампионката в шампионата за 2016 година надалеч не е в толкоз добра позиция. Световната №10, която до неотдавна се възстановяваше от травма в рамото, към момента е надалеч от най-хубавата си форма, като следващото доказателство за това бе изненадващата ѝ загуба на осминафинала в Рабат преди няколко дни. Двукратната шампионка от Големия шлем обаче не трябва да бъде отписвана с лека ръка, а днешният ѝ мач против Кая Канепи е добра опция да покаже напредък в представянето си.

Александър Зверев – Себастиан Офнер

Днес ще забележим в деяние и един от любимците за трофея при мъжете – международният №3 Александър Зверев. Неговият противник – намиращият се на 218-о място в ранглистата квалификант Себастиан Офнер, не наподобява като сериозна опасност, само че Зверев постоянно е изпитвал съществени усложнения против привидно непретенциозни съперници в началните етапи на шампионатите от Големия шлем.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР