Вторият тур на президентските избори в Черна гора ще се

...
Вторият тур на президентските избори в Черна гора ще се
Коментари Харесай

Черна гора се готви за втори тур на президентските избори

Вторият тур на президентските избори в Черна гора ще се организира на 2 април. След първият, който бе извършен на 19 март, най-вече гласове завоюваха Мило Джуканович 119 673 гласа (35,37%) и Яков Милатович 97 858 (28,92%). Избирателната интензивност беше 64,06% (341 551).

Президентският мандат е пет години.

Досегашният президент на Черна гора - водачът на Демократическата партия на социалистите Мило Джуканович, който управлява страната повече от 30 години, не съумя да завоюва изборите на първия тур. На втория тур към него се причислява претендентът на придвижването " Европа в този момент ", някогашният министър на икономическото развиване Яков Милатович. 

Джуканович изигра основна роля в организирането на референдума за самостоятелност и се разгласи за единствен бранител на суверенитета и прозападния път на Черна гора.  Президентът издаде декрет за разформироване на Народното събрание дни преди изборите и когато изтече тримесечният законов период, в който някогашният топ посланик и претендент за министър-председател Миодраг Лекич трябваше да сформира държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР