Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на България

...
Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на България
Коментари Харесай

Българите в Австрия ще гласуват на балотажа в условия на строги ограничения

Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на България ще се организира в Австрия без ограничавания, макар че там от през вчерашния ден до 24 ноември е в действие непълен локдаун - за неимунизираните и непреболедувалите Covid-19.

По информация на посолството ни във Виена присъединяване в избори е измежду изключенията, които австрийските управляващи позволяват.

„ Естествено, когато има нови ограничения, има хора, които са наранени от тях директно и има неодобрение от тези ограничения. Но като цяло в страната се демонстрира схващане и общата настройка е, че ограниченията са нещо позитивно. “ Това сподели пред БНР сънародникът ни Иван Пеев, който живее в Австрия.

„ Имаше огромни терзания дали ще се желаят документи, ще се демонстрират QR кодове. Но не, всеки си спазваше условията. Всичко мина безпроблемно от тази позиция. Хората носеха маски и гласоподаваха “, означи в предаването „ Преди всички “ Иван Пеев, който е ръководител на секционна комисия за изборите.

Пеев не чака проблем с доставките на машини за балотажа в неделя.

Относно паралелното преброяване на хартиените разписки от гласуването Иван Пеев разяснява:

„ Това беше ръчно сключване на машинен избор, което за мен беше безусловно безсмислено. Имаше компликации при броенето, това ни забави с предаването на протоколите. Това беше напълно политическо решение. Беше в действителност безумно. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР