Вторият сезон на сериала Домът на дракона“ ще е по-кратък

...
Вторият сезон на сериала Домът на дракона“ ще е по-кратък
Коментари Харесай

Режат епизодите във втория сезон на „Домът на дракона“. Ще почакаме още за „голямата битка“

Вторият сезон на сериала „ Домът на дракона “ ще е по-кратък от първия. Той ще се състои от 8 епизода вместо от 10, оповестява Deadline. Ръководството на стрийминг услугата HBO е решило да понижи броя на епизодите заради промени в сюжета.

Предполага се, че основателите на сериала към този момент възнамеряват трети сезон.

Порталът написа, че изпълнителният продуцент и шоурънър Райън Кондал работи с създателя на книгата Джордж Мартин по въпроса „ по какъв начин да се прекъсне разказът от сезон в сезон, какви борби да се включат в сюжета и по кое време “. Твърди се, че елементи от сюжета, в началото планувани за втори сезон, в това число „ огромна борба “, е решено да се пренесат в трети сезон. Източниците на портала прецизират, че до момента в който управлението на HBO към момента взема решение дали три или четири сезона „ ще бъдат оптимални, с цел да се опише цялата история “.

Говорител на HBO удостовери пред Deadline, че вторият сезон ще се състои от осем епизода, и изясни, че това е „ подбудено от сюжетната линия “. Той не даде никакви други детайлности.

Порталът прецизира, че премиерата на втория сезон може да се състои през лятото на 2024 година

„ Домът на дракона “ е предистория на „ Игра на тронове “ и е основан на сюжета на книгата „ Огън и кръв “. Сериалът споделя историята на членовете на дома Таргариен. Премиерата на първия сезон бе през август 2022 година Той печели за най-хубав трагичен сериал.

Само че както всяка една друга екранизация по литературно произведение, и тук има основни разлика сред двете. Въпреки, че са много, те напълно не пречат, не водят историята в друга посока, даже в противен случай – в множеството случаи допълват сюжета с повече компактност и драма.Интересно е по какъв начин ще се развият нещата във втория сезон.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР