Вторият пролетен турнир по плуване отново събра десетки деца, родители,

...
Вторият пролетен турнир по плуване отново събра десетки деца, родители,
Коментари Харесай

Вторият пролетен турнир по плуване събра близо 70 участници

Вторият пролетен шампионат по плуване още веднъж събра десетки деца, родители, доайени на този спорт и другари в покрития общински басейн в двора на ОУ „ Елисавета Багряна “ в Сливен.
В събитието се включиха 68 участници от 7 до 19 години. Всяка от трите възрастови групи мина през пет спортни дисциплини – 50 метра плуване свободен жанр, тил, брус и бътерфайл, 100 метра – съчетано плуване. Основен уредник на празника още веднъж бе Клубът по плуване „ Сливен – 2002 “, с поддръжката на Общината.
Кметът Стефан Радев поздрави децата, юношите и младежите, техните фамилии и треньори. Той изрази насладата си, че в Сливен има такова място за подрастващите, където да развиват уменията си в този спорт.

" Нека децата ни бъдат здрави, стимулирани и въодушевени, да построяват характери ", сподели Радев и благодари за старанието на състезателите, а на родителите им - за това, че ги поддържат и насърчават.

Всички участници демонстрираха най-хубавото от уменията си, в това число и дребните, част от които са получили първите си уроци по плуване единствено преди две години, след отварянето на басейна.
Възхищение провокираха най-опитните и най-бързите състезатели от възрастовата група на огромните - Диана Димова, Борис Станилов, Борис Атанасов, Асен Славов и Данаил Евтимов. Медалите на класиралите се в трите възрастови групи бяха връчени от кмета Стефан Радев, ръководителя на Клуба по плуване „ Сливен - 2002 “ Стефко Шевкенов и наставниците.

„ На втория пролетен шампионат състезателите демонстрираха, че са с по-добра подготовка и бяха регистрирани по-добри резултати за време. Мислим да организираме и коледен шампионат и тези две надпревари да се трансфорат в обичайни годишни събития “, заяви Стефко Шевкенов.
Подготовката на младите плувци се реализира от треньорите Нишан Такворян, Димитър Кънев, Петър Петров и известния наш триатлонист Красимир Костов. Клубът по плуване се гордее, че наши млади очаквания са взели участие в интернационално съревнование с квалификации за олимпийските игри в Япония.
„ Диана Димова се класира в първата тройка, а Борис Станилов и Асен Славов – в първите шестици. И това е доста добре, тъй като те бяха в конкуренция със състезатели от Турция, Словакия, Молдова, Румъния... “, означи още Шевкенов.

Покритият плувен басейн в Сливен отвори порти при започване на 2021 година Това стана, откакто неизползваната в продължение на 20 години база бе главно ремонтирана и изцяло актуализирана от Общината, с упоритостта да се възвърне интереса към плуването като всеобщ спорт, да бъдат привлечени децата и учениците. Басейнът с размери 25 на 12,5 м е с най-съвременното филтриране на вода. Работното му време е от 7 до 20 часа в делничните и от 9 до 18 часа в почивните дни. Извън тренировките, посетителите са на друга възраст – от деца до ветерани на спорта, пенсионери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР