Вторият пръст на крака ви е най-дълъг? Ето какво да

...
Вторият пръст на крака ви е най-дълъг? Ето какво да
Коментари Харесай

Вторият пръст на крака ви е най-дълъг? Ето какво трябва да знаете

Вторият пръст на крайници ви е най-дълъг? Ето какво да извършите

Преди няколко месеца всички пишеха за пръстите на Меган Маркъл, като повода за това беше нейният втори пръст на крайници, който е по-дълъг от палеца.

А точно, единствено 20% от хората в света имат тази специфичност, наречена пръст на Мортън.

“Ако не изпитвате никакъв дискомфорт или болежка поради по-дългия втори пръст, това положение не би трябвало да ви тревожи ”, споделя Гари Пикни, хирург в Института за реорганизация на стъпалата.

Въпреки това, пръстът на Мортън постоянно предизвиква несъразмерен напън върху междинния пръст, което води до метатарзалгия или болежка в региона на предната част на стъпалото.

Постоянното налягане върху междинния пръст, което се появява при хора с пръст на Мортън, предизвиква мощна болежка, до момента в който стоите и ходите.

Ето за какво е доста значимо хората, които имат този проблем, да избират комфортни обувки, в които да имат задоволително място за пръстите.

Ако имате проблем, посетете ортопед, защото такива паники постоянно се вземат решение със специфични анатомични подложки, които понижават налягането.

Вижте още: Рецепта за карамел: бърза глазура за сладкиши, палачинки, сладолед

Можете да вършиме леки извършения за подсилване на мускулите на стъпалото и увеличение на тяхната еластичност, в случай че вторият пръст на крайници ви е по-дълъг от палеца: вървене на пръсти – пета, вървене на странично ходило, покачване на пръсти на краката, улавяне на топче или друга движимост с пръстите на краката, търкаляне на бутилка със стъпалото на пода и други

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР