Вторият по големите синдикат в България КТ Подкрепа настоява за

...
Вторият по големите синдикат в България КТ Подкрепа настоява за
Коментари Харесай

КТ Подкрепа: Повишение на заплатите в Кадастъра и НСИ или протести

Вторият по огромните профсъюз в България КТ " Подкрепа " упорства за покачване на заплатите в Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Националния статистически институт (НСИ).

" По размер на възнагражденията, да вземем за пример, от 122 институции Национален статистически институт е на 98-о място. Има териториални бюра, в които текучеството стига до 33%. Има извънредно доста незаети щатове, точно заради това, че заплащането е извънредно неатрактивно ", показа проблема на конференция Ваня Григорова от синдикалната организация.

От 800 до 1100 лв. бруто получава един специалист в Национален статистически институт, даде образец тя.

" Всички ние чакаме от Национален статистически институт правилни данни, употребени за идни политики, данни за инфлация, за минимална работна заплата, за пазара на труда, за изискванията за живот ", добави Кремена Атанасова , ръководител на Синдикат на административните чиновници " Подкрепа ".
 Работещите в кадастъра в страната излязоха на митинг
Работещите в кадастъра в страната излязоха на митинг

Искат 20% нарастване на заплатите

" Парите, които властимащите икономисваха от националната статистика, ще ги дадем като наказания ", предизвести Ваня Григорова. Повишението, за което упорства синдикатът - най-малко 30% над настоящите равнища.

В Кадастъра също е неотложно покачването на заплатите най-малко с 20% , добави тя. " Стачките, които организирахме, другояче ще прераснат в народен митинг. В средата на годината обяснихме за какво е нужно покачване от 30%, само че тогава ръководещите обясниха по какъв начин това е невероятно и дадоха обещание 20%. Ние тогава се съгласихме, само че по-късно те се отхвърлиха и от това. Това е безумно. "

На 11 ноември КТ " Подкрепа " и КНСБ провеждат народен митинг. Исканията им - увеличение на минималната заплата най-малко до равнища от 850 лв., както и облекчение на изискванията за групово трудово договаряне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР