Вторият парк за кучета в Казанлък е изграден и е

...
Вторият парк за кучета в Казанлък е изграден и е
Коментари Харесай

В Казанлък изградиха нов парк за кучета

Вторият парк за кучета в Казанлък е построен и е разполагаем на стопаните на домашни любимци. Той се намира в горната част на Северния парк. 

„ Мястото беше направено в извънредно къс период от екипа на направление " Строителство “, разяснява пред публицисти шефът на Общинското дружество „ Комунална активност и поддържане на инфраструктурата Теменужка Люцканова. Тя изясни, че паркът е основан по самодейност на кмета на града Галина Стоянова в резултат на многочислени молби и сигнали от жители след откриването на първия кучешки парк в квартал „ Васил Левски “. 

Паркът е на терен от един декар и е заварден с железна мрежа. Вътре са сложени няколко уреди за игра за животните, както и пейки и кошчета за боклуци, уточни Люцканова и изрази вяра посетителите да пазят чистотата. Съоръженията са направени от екипа на отдел „ Озеленяване “ към общинското дружество, посочи тя. Предстои да бъде подложен и съд за вода за животните, както и слънчево осветяване. Паркът предстои и на бъдещо облагородяване, добави Теменужка Люцканова. 

Тя заяви, че сега екипът на Община Казанлък работи и по трети подобен парк в квартал „ Изток “. „ С това се надяваме множеството жители на Казанлък, които имат домашни любимци, да бъдат задоволени от това, че има обособени места, където да разхождат своите кучета “, разяснява Люцканова и добави, че парковете се построяват напълно с общински средства.

Веднага след създаване на третия парк следва и дотъкмяване на дейностите по облагородяване на Общинския подслон за животни, добави тя. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР