Вторият пакет военна помощ от България за Украйна вече се

...
Вторият пакет военна помощ от България за Украйна вече се
Коментари Харесай

Денков: Вече се подготвя вторият пакет военна помощ от България за Украйна

Вторият пакет военна помощ от България за Украйна към този момент се приготвя и е сходен по размер и наличие на първия. Това заяви пред публицисти министър председателят Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция. 

" Много е значимо тази помощ да стигне в точния момент. Тя е съобразена с това, от което се нуждае Украйна. Принципът е следният: те дават лист на това, което ги интересува, ние гледаме какво е належащо за нашата войска и от това, което остава, можем да изпратим надлежно боеприпаси или някакви други механически средства, които им трябват ", сподели Денков.  

На срещата на върха на НАТО във Вилнюс бяха взети три значими решения във връзка с Украйна, добави министър председателят. По думите му, най-важното съгласно него е основаването на Съвета НАТО-Украйна, който слага президента на Украйна на масата дружно с всички други държавни ръководители. " Това дава на украинския президент опция да бъде пълноправен на останалите, когато се разискват общи въпроси, в това число да свика съвещание на Северноатлантическия съвет, в случай че е належащо ", сподели Денков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР