Вторият опит 920 книги „Български народни песни на Братя Миладинови“

...
Вторият опит 920 книги „Български народни песни на Братя Миладинови“
Коментари Харесай

Втори опит – успешен: Песните на Братя Миладинови стигнаха до Северна Македония

Вторият опит 920 книги „ Български национални песни на Братя Миладинови “ да доближат до културния ни център в Северна Македония, откакто преди седмица бяха върнати, е сполучлив.

Рано сутринта Виктор Стоянов натовари книгите в бус, с цел да се насочи към българо-македонската граница за повторно.

„ Не чакам да има проблеми и желая да минем умерено границата без никакви проблеми, да си закараме книгите до Културния център в Скопие “, споделя той.

На 27 март граничните управляващи на съседката ни го стопират и не му позволяват да внесе книгите. Затова в този момент Българското посолство в Скопие е изпратило контракта за подаяние до Агенция „ Митници”.

Така по обяд бусът, претрупан с български книги за подаяние направи втори опит да влезе в територията на Северна Македония. Този път – сполучливо.

„ Вече имаме одобрен модел, по който можем да даряваме книги на многото искащи наши братя в Северна Македония, които желаят да четат български книги “, споделя Виктор Стоянов.

Условието е книгите да бъдат под 1000 и да има контракт за подаяние, който да е подписан двустранно. С самодейността на Виктор над 760 искащи към този момент са получили български книги.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР