Вторият национален доставчик за продажба на пътни такси Телетол съобщи,

...
Вторият национален доставчик за продажба на пътни такси Телетол съобщи,
Коментари Харесай

Телетол сезира ЕК за кражба и корупция в АПИ около тол системата

Вторият народен снабдител за продажба на пътни такси " Телетол " заяви, че е сезирала Европейската комисия и прокуратурата за корист с власт, закононарушение по работа, подозрения за кражба и корупция от страна на шефове на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Това става в деня, в който Народното събрание утвърди експресни промени в Закона за пътищата, съгласно които въвеждането на тол системата няма да стане от 16 август 2018 година, а най-късно до 1 март 2019 година, както и промяна на бизнес модела. АПИ се отхвърля от даването на бордови устройства и пресмятане на таксите. Това става за сметка на единственото позволено до пазара сега сдружение " Интелигентни Трафик Системи ". То ще дава на превозвачите бордовите устройства на " Капш " – австрийската компания, която внедрявава тол системата, само че към момента не е инсталирала камерите по пътищата.

В последните месеци пътната организация подписа контракти с още двама снабдители на услугата - " Телетол " и " Конкорд Смарт Инфраструктура ". Никой от тях обаче към момента няма ключ за достъп до тол системата, който се оказва владеене на " Капш ".

Съгласно оповестените общи условия, доставчикът на услуга за събиране на пътни такси би трябвало да получи от АПИ потребителско име и ключова дума за достъп до построената от " Капш " електронна система. Това все още обаче не се случва.

Именно това е мотивът " Телетол " да изиска от прокуратурата да стартира следствие против ръководителя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски и против шефа на Националното тол ръководство Олег Асенов за дейности и бездействия, които съзнателно облагодетелстват трети страни и които нарушават правата на консуматори на електронни винетки, излиза наяве от известието на компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР