Вторият месец от годината вече започна, а той е един

...
Вторият месец от годината вече започна, а той е един
Коментари Харесай

Къде ще играят Димитров и останалите български тенисисти през февруари?


Вторият месец от годината към този момент стартира, а той е един от най-натоварените във връзка с брой огромни шампионати. Само на равнище АТР февруари ни предлага внушителните като брой 12 шампионата, т.е. по 3 всяка седмица. WTA турът ни предлага 10 съревнования, измежду които и първата за сезона на равнище WTA 1000.

Много са надпреварите и на по-ниско равнище – Чалънджърите и ITF шампионатите, което пък дава и положителни благоприятни условия за изява на водещите български тенисисти. Вижте кои шампионати са декларирали най-хубавите състезатели на България и къде можем да чакаме да ги гледаме през месеца:

Григор Димитров

Преди няколко дни Григор отдръпна поръчката си за шампионата в Монпелие. Ще го гледаме на АТР 500 в Ротердам от 13 декември, а по-късно би трябвало да се включи и в още един шампионат в зала, този в Марсилия, който е от категория АТР 250.

Димитър Кузманов

През февруари Мико Кузманов остава надалеч от България. След дългия престой в Австралия и идните мачове за Купа Дейвис в Нова Зеландия втората ракета на България при мъжете ще се насочи към Индия. Там той ще играе в главната скица на Чалънджърите в Ченай и Бенгалуру. Турнирите са на хард, а има огромен късмет той да бъде подложен и в двата.

Адриан Андреев

Адриан Андреев е декларирал три поредни участия на Чалънджър равнище. През тази седмица той е в Кобленц, където към този момент записа една победа. От Германия той би трябвало да се насочи към Вилнюс (Литва) за шампионат от категория Чалънджър 100 в зала.

Към момента в проектите му влиза и шампионат в Манама (Бахрейн) на хард седмица по-късно. За всички тези съревнования Андреев влиза непосредствено в главната скица.

Андреев има предпочитание да играе и на ATP шампионатите в Доха и Марсилия от 20 февруари, само че все още възможностите да влезе в квалификациите не са огромни.

Виктория Томова

За Виктория Томова февруари ще предложи евентуално присъединяване в три шампионата. Два от тях са сигурни. Първият е този в Линц, започващ на 6 февруари. Към момента ракета №1 на България при дамите е в листата с квалификантки и по всяка възможност ще остане там, тъй като е 11-а запаса за главната скица.

Седмица по-късно Томова има предпочитание да играе на WTA 500 в Доха, само че все още е пета запаса за квалификациите, тъй че ще се надява на няколко отдръпвания, с цел да получи късмет за изява.

От 20 февруари стартира първият WTA 1000 шампионат за годината, този в Дубай. За него мястото на българката в квалификациите е несъмнено.

Гергана Топалова

Ракета №2 при дамите Гергана Топалова ще прекара идващите седмици в Анталия, където ще се включи в още два шампионата с награден фонд 25 хиляди $ на клей.

Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова също залага на шампионати от категория W25 в ITF тура, само че на хард – в Бат (Великобритания) от 6 февруари и в Санто Доминго (Доминикана) от 13 февруари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР