Вторият мандат няма големи шансове да бъде реализиран, освен ако

...
Вторият мандат няма големи шансове да бъде реализиран, освен ако
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Трудно бих дал съвет на Радев за третия проучвателен мандат

Вторият мандат няма огромни шансове да бъде осъществен, в случай че не настъпят фрапантни промени в държанието и в сделките на първите две партии, което аз считам за малко евентуално.Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус "  политологът проф. Александър Маринов, съветник на служебния министър председател Гълъб Донев и някогашен ръководител на Стратегическия съвет към президента.

Според него много по-вероятният вид е да се стигне до третия изследователски мандат, само че означи, че обстановката е доста комплицирана: " Ако президентът ме попита да му дам съвет за третия мандат, ще ми бъде доста мъчно ", посочи той.

По думите на проф. Маринов отношението на Румен Радев е зариди оскърблението към институциите: " Аз бих споделил, че не процедурата по връчване на мандата, а полемиката и в частност изразените от Кирил Петков отзиви по време на това съвещание (бел. ред. изтеклия запис) са брутална офанзива против парламентарната народна власт, тъй като те показват тази другояче конституционна и добра форма на ръководство като една фасада за неблаговидни планове за консумация на властта. Освен това прекомерно доста неща са казани към този момент и каквото и да кажат ръководителите на обединението " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “, с съображение то може да бъде сложено под подозрение ", сподели още проф. Александър Маринов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР