Вторият мандат: Има ли шанс за редовен кабинет? Според лидера

...
Вторият мандат: Има ли шанс за редовен кабинет? Според лидера
Коментари Харесай

Вторият мандат: Има ли шанс за редовен кабинет?

Вторият мандат: Има ли късмет за постоянен кабинет? Според водача на най-голямата парламентарно показана партия това е “малко евентуално ”.
Нагласите на политическите партии
за кабинет на малцинството – допустимо ли е сформиране на държавното управление? Според водача на най-голямата парламентарно показана партия това е “малко евентуално ”. Единственият късмет да се случи е със следизборен документ за дейностите на държавното управление, подписан от партиите.

А “Продължаваме Промяната ” стягат редиците стягат редиците. Партията провежда общо заседание в Пловдив. Българска социалистическа партия желаеха президентът да наложи несъгласие на решението за изпращане на военна помощ за Украйна.
От “Демократична България ” бяха безапелационни
– няма да правят отстъпка от правосъдната промяна, а сега се водят диалози за политики и цели.

Решението на политическата рецесия от “Български напредък ” виждат съглашение, в което всеки да има ангажимент.

Номинацията на учен Николай Денков срещна остра рецензия от страна на водача на първата политическа мощ.
“Не върша такива трикове като тях –
Денков министър председател, а пък Асен и Киро министри. Предлагат неуместни, смешни неща на процедура, тъй като се пробват да ни имитират нас ”, сподели Бойко Борисов.

Борисов изрази подозрения, че опитът на Политическа партия и Демократична България за кабинет на малцинството ще се венчае с триумф. “Единственият късмет това да се случи е със следизборен документ, подписан от партиите, които ще го поддържат ”, сподели още Борисов.
Отговорът от Политическа партия не закъсня.
“Академик Денков ясно сподели по какъв начин още на първия ден след номинацията – съумя да предложения на една маса всички партии, с изключение на “Възраждане ” и той сподели, че вратата е отворена и направи това, което не можахме да забележим в предходните 60 дни ”, разяснява Кирил Петков от Пловдив.

“Не виждам защо да се занимавам с мненията. За мен е значимо да има основа, към която да изградим държавно управление. Всичко друго е звук в пространството ”, разяснява и акад. Денков.
Според Демократична България има вид за кабинет
с втората директория, стига да има воля за разговор и консенсус сред партиите. Единственото, за което от партията на Христо Иванов няма да правят отстъпка е правосъдната промяна.

“Ще слолжим целите на масата, основните промени и ще забележим кой ще застане зад тях ”, сподели Мартин Димитров.

Най-малката парламентарна група обаче дефинира възможностите за кабинет на малцинството като сложна задача.
“Кабинет на малцинството сме виждали
в нашата история. Въпросът е дали това е допустимо в сегашната обстановка. Трудно е да се предвижда. По-скоро не. Но опцията съгласно мен е в случай че има подписано съглашение или изложение на механизъм, по който това може да се случи ”, сподели в ефира на NOVA водачът на БВ – Стефан Янев.

А до момента в който договарянията са в ход, от Българска социалистическа партия желаеха от президента да наложи несъгласие на решението
за изпращане на военна помощ на Украйна.
“Приет е закона, ние в него виждаме детайли на противоконституционност, защото в този закон е дадена опция на Министерски съвет да променя едностранно контракта, което опонира на конституцията, надлежно това би трябвало да минава със наказания на Народно събрание ”, уточни Иван Иванов.

А що се отнася до кабинет на малцинството, от Българска социалистическа партия споделят, че пресечни точки с мандатоносителите имат, значимо е в договарянията да не се слагат ултиматуми.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР