Вторият мандат е дискредитиран, заяви Иван Мандински и призова народните

...
Вторият мандат е дискредитиран, заяви Иван Мандински и призова народните
Коментари Харесай

Румен Петков: Има откровени апели за насилие и държавен преврат, а бездействието на институциите ги прави съучастници

Вторият мандат е дискредитиран, съобщи Иван Мандински и прикани народните представители допустимо най-бързо да гласоподават удължаването на бюджета и Народното събрание да се саморазпусне. Налице е неистина и замяна и на това е време да се постави край, добави той на взаимна конференция с ръководителя на Политическа партия АБВ Румен Петков.

Петков от своя страна изрази учудване от бездействието на прокуратурата, след изтеклите записи от партийния конгрес на Политическа партия и прикани за трезва гражданска оценка на политическата обстановка. Пред медиите в Плевен той акцентира съществуването на самопризнания от незаконен темперамент на въпросния конгрес на Кирил Петков и Асен Василев.

„ В записа се приказва искрено, моли и се поемат задължения за нарушение на закона. Декларира се, че непознато посолство е одобрило бъдещи управления на специфичните служби. Поети са задължения за избрани дейности. И то, не задължения към българските жители и задължения към българската общност. Ангажименти пред непознати посолства. Ангажименти са обсъждани по какъв начин да бъде излъгана европейската общественост, с цел да станем членове на Шенген или на еврозоната. И смайващото е, че в Европейския парламент никой не търси сметка на госпожа Фон дер Лайен за това, че тя намерено поучава по какъв начин да бъде осъществена мошенгията. Това е извънредно смущаващо. Имаме обществено, посредством медиите, откровени апели за принуждение и за държавен прелом, има искрено гледище, за принуждение по площадите, за измитане, за Майдан “.

В този подтекст Политическа партия АБВ приготви сигнал до прокуратурата и до ДАНС, тъй като подобен вид бездействия вършат българската страна и нейните институции съучастници на организацията на принуждение по площадите.

Петков акцентира съществуването на непознати неправителствени организации у нас, ангажирани да образуват публично мнение по настоящите политически събития, в това число, както и присъединяване на сходни организации със подозрително финансиране в държавни структури. И моли институциите да се замислят за прането на пари по този метод.

„ И апелът в парламентарната квота да влезе гражданското общество във Висшия правосъден съвет, не знам дали си даваме сметка какво значи. Кой ще дефинира гражданското общество по какъв начин ще бъде показано? Примерно, последният доклад на антикорупционния фонд – най корумпираната организация в България. Последния доклад е от 2020 година. През 2021 и 2022 година, до през днешния ден, не е ясно тези хора кой ги финансира. От друга страна, напълно ясно е кой ги финансира и съгласно мен те поради това стопирах да се разгласяват докладите. Партньорът е „ Америка за България “. И в границите на това партньорство те са получили 389 000 лева от „ Америка за България “, 82 000 лева от „ Некст генерейшън – България “, 81 000 лева от „ Активни жители “. Това го има на уеб страницата на така наречения Антикорупционен фонд. Техният шеф е фондация „ Америка за България “ и наподобява са се обезпокоили от това, че пред обществото излиза наяве и поради това от 20 години насам няма доклади “.

Румен Петков подчертава и върху разширяващия се инструментариум и в България, а и в Европа, за надзор върху медиите. Той изясни, че в Европарламента се планува технология, посредством която европейския Съвет за електронни медии в случай че бъде сезиран, че избрана медия на територията на Европейския съюз не е правилна, разпорежда на локалния Съвет за електронни медии и без значение от това локалният самичък какво ще реши, последната дума има европейският Съвет за електронни медии.

„ Тоест, ние спряхме доста телевизионни канали и радиостанции, ограничихме опцията на европейските жители да се осведомят и в този момент желаеме законовото уплътним гарантирането на информация, която обслужва тъкмо избрани среди и ползи. Защото в Европа не престават да отсъстват тематиката за банкрута на Съединени американски щати. Казвам тези неща с доста огромно безпокойствие, че ние към този момент не сме страна. Ние нямаме институции “.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР