Вторият кандидат за концесията на летище Пловдив - "Консорциум Летище

...
Вторият кандидат за концесията на летище Пловдив - "Консорциум Летище
Коментари Харесай

Вторият играч няма да обжалва за летище Пловдив

Вторият претендент за концесията на летище Пловдив - "Консорциум Летище Пловдив ", който се закани да апелира прекратяването на процедурата от властта, преди този момент да се случи, няма да го направи, стана ясно от известие на консорциума. Мотивите на пловдивските сдружения, които влизат в консорциума - фирмите ПИМК и Тракия икономическа зона, са, че в случай че апелират процедурата, това може да блокира за най-малко две години новия конкурс, който към този момент беше обявен от Министерството на превоза.
"Нашата идея още през цялото време бе районът да се развива посредством построяването на съвременно и работещо летище. Нещата по една или друга причина доста се забавиха - с процедурата, по-късно с отказалия се претендент и другите решения по-късно. Ние не желаеме да сочим някого с пръст или да демонстрираме кой какъв брой е огромен. Ако влезем в дългата процедура по обжалване, то това ще блокира новия конкурс, а и ще опонира, на всичко това, което искахме - районът да се развива с работещо летище ", изясни Васил Лясков от "Консорциум Летище Пловдив ". Той се надява от Министерството да започват час по-скоро нова процедура и да бъде определен концесионер, който да постави нужните грижи за стратегическия обект.
През предходната седмица по предложение на транспортния министър Росен Желязков властта приключи процедурата за концесия на летището с претекста, че тя би трябвало да организира по новия Закон за концесиите. През лятото обаче по същата процедура, която беше открита по остарелия закон, ръководещите бяха подготвени да подпишат контракт с определения да стопанисва летището - консорциум сред "Хайнан " и "Пловдив Еърпорт Инвест ". Те обаче се отхвърлиха от контракта.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР