Вторият филм от поредицата Аватар е един от най-скъпите в

...
Коментари Харесай

Японските киносалони се оказаха технически негодни за новия „Аватар”


Вторият филм от поредицата Аватар е един от най-скъпите в историята на Холивуд
(снимка: Disney)

Изненадващо кината в Япония се оказаха механически негодни за новия филм „ Аватар: Природата на водата ”, който стартира да се излъчва в киносалоните по целия свят преди броени дни. О борудването не можа да се оправи с новата лента, съгласно репортаж на Блумбърг.

Продължението на именития филм „ Аватар ” наподобява е непостижимо за остарялото съоръжение на кината в Япония. Много киносалони в островната страна анулират прожекциите, заради прекомерно високите условия на кино лентата към оборудването, до момента в който други понижават честотата на фрагментите при проявление на лентата.

Желаещите да видят новия филм на Джеймс Камерън наводниха обществените мрежи с недоволства за непредвидени анулира на прожекции и връщане на парите за билети. Персоналът на киносалоните се оплаква от механически проблеми, защото оборудването просто не е готово за проявление на наличието.

Вторият филм от поредицата Аватар е един от най-скъпите в историята на Холивуд и употребява доста от най-новите образни технологии, в това число видео с висока периодичност на фрагментите в 3D, което изисква високопроизводителен хардуер. Междувременно японската промишленост за разпространяване на филми в доста случаи изглеждаше неподготвена за прожекциите.

Собствениците на най-големите локални киномрежи, като самата Disney, не разясняват обстановката. Точната причина за неуспехите с новия филм към момента не е известна. Има данни, че един от кинотеатрите в Нагоя е съумял да се оправи с казуса, като е понижил честотата на фрагментите от 48 fps до нормалните 24 fps.
още по темата
Според анализатори, всеобщите проблеми с „ Аватар: Природата на водата ” в страна като Япония, където киното е доста известно, могат да повлияят на цената на акциите на Disney, които към този момент поевтиняха с 45% от началото на тази година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР