Вторият епизод от битката между Дерек Чисора и Кубрат Пулев

...
Вторият епизод от битката между Дерек Чисора и Кубрат Пулев
Коментари Харесай

Война срещу любов. Агресия срещу техника. Шоу срещу шахматни ходове на ринга -

Вторият епизод от борбата сред Дерек Чисора и Кубрат Пулев е с необикновен залог. Двамата боксьори са наясно какво значи загубата. За британеца това ще бъде четвърто следващо проваляне. При Кобрата сходно препъване на 41-годишна възраст ще бъде сигурен знак да смъкна ръкавиците и да ги остави на пирона, осведоми в разбор " Спортната джунгла ".

Букмейкърите и по-голямата част от анализаторите дефинират българина за любимец. Напълно обикновено, тъй като той завоюва първия мач, а единствено пред година и половина се би за три от международните трофеи против Антъни Джошуа. Пулев сподели отлична форма против Джери Форест преди два месеца в своя обичан жанр. Великолепен ляв прав и неговата топ композиция от ляв-десен. Същите оръжия, които пречупиха Чисора в първия мач през 2016-а.

Разликите с онази борба в Хамбург са големи. Сега по трибуните няма да се чува толкоз отчетливо „ Давай, Кобра “ и „ Българи, юнаци “. Вместо това ще се пее песничката за Дерек Чисора. Реферът съвсем несъмнено ще е британец. Клинчовете на Пулев, с които той успяваше да се избави от замени в близка отдалеченост, могат да бъдат сурово осъдени. Третият фактор ще бъде семейството. Промоутърът Еди Хърн има контракт с Чисора. Той е наясно, че британецът продава на Острова и в случай че има даже и най-малката опция да му помогне зад кулисите, няма да се поколебае.

В първата среща Кобрата обезоръжи през по-голямата част от 12-те рунда Чисора. Отлична игра в крайници в композиция с техническо предимство дадоха преимущество на софиянеца. Имаше няколко сериозни момента. Българинът получи тежки удари, само че съумя с клинчове да убие инерцията на лондончанина.

На кантара Чисора сподели много по-високо персонално тегло спрямо последните три мача. Той загуби от Александър Усик и от Джоузеф Паркър на два пъти. Всички борби бяха доста равностойни, а в тях тежестта на британеца се движеше сред 112 и 116 кг. Сега той тежи малко над 117 кг. С сходно тегло той нокаутира още във втория рунд Артур Шпилка и приключи кариерата на Дейвид Прайс. За съпоставяне в първия мач през 2016-а Чисора беше под 110 кг. Очевидно е, че този път Дел пердах ще заложи на мощта. Той не е пропуснал дребното мигове от мача на Кобрата с Джери Форест, когато българинът изглеждаше поразклатен от офанзивите на американеца.

Пулев има прелестна опция да набере скорост. Силно показване против Чисора в Лондон още веднъж ще притегли погледите към него. Победата ще му донесе интернационалната купа на Световната боксова асоциация в тежка категория. Поясът значи влизане в Топ 15 на ранглистата. Успехът ще отвори вратата за борба с Джо Джойс на 24 септември. Ако се стигне до сходна сделка, тогава българинът ще има златна опция. Нов триумф ще го направи формален кандидат за една от международните трофеи.

Леки подозрения за положението на Пулев разсъни неналичието на по-сериозни и задълбочени изявленията по отношение на срещата за сметка на ръмжене като мечка, ястие на телефони и смешки за сметка на Чисора. Кобрата твърди, че още веднъж е направил супер подготовка с отлични спаринг сътрудници. Истината е, че той се готвеше в София. Неговият главен подготвителен сътрудник беше Радослав Панталеев, който е с 15-20 кг по-лек от Чисора. Въпреки нападателния жанр, националът не може да имитира британеца при клинчовете, които сигурно ще бъдат основен детайл в срещата. По информация на Спортната джунгла към лагера се е включил и украински боксьор, само че дали това е задоволително?

Подобна липса на спаринги имаше и за мача на Кубрат с Джошуа. В своите изявленията преди срещата българинът разгласи, че всичко е минало чудесно, в това число и спарингите. След срещата се оказа, че е прекарал ковид и е бил на крачка от отричане на мача.
Интригата в борбата е голяма, а Пулев и Чисора въобще не се харесват. Те стигнаха до два близки конфликта на медийните събития. Всичко, което са таяли през тези дни ще бъде отприщено с началния гонг!

Когато нещата се сложат на кантар, най-очевидният излаз е победа за Кубрат по точки, в случай че успее да оцелее след тежките удари на Чисора, както го стори в първия мач.
View this post on Instagram


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР