Вторият човек в йерархията на Хизбула, шейх Наим Касем, заяви,

...
Вторият човек в йерархията на Хизбула, шейх Наим Касем, заяви,
Коментари Харесай

Хизбула обяви нова фаза на конфликта с Израел

Вторият човек в йерархията на " Хизбула ", шейх Наим Касем, съобщи, че ливанското ислямистко придвижване навлиза в нова фаза в спора, който води против Израел от началото на войната в линията Газа, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Навлязохме в нова фаза "  - на споразумяване на " открити сметки ", сподели той на погребението на Ибрахим Акил, върховен боен началник, погубен в петък при израелски удар. 

Заплахите няма да ни спрат: ние сме подготвени за всеки боен сценарий срещу Израел, добави Касем в речта си, която беше първият формален коментар от страна на формален представител на придвижването след израелската офанзива.

По данни на ливанските управляващи при удара са починали минимум 16 членове на " Хизбула ", като при него са били убити общо 45 души, в това число цивилни.

Касем съобщи, че днешните офанзиви на неговото придвижване против израелски обекти за произвеждане на оръжие и военновъздушна база в Северен Израел са били част от уреждането на " открити сметки ".

Той повтори, че единствено прекратяването на огъня в Газа ще постави завършек на офанзивите на проиранското придвижване, съдружник на палестинската формация " Хамас ", като дефинира " израелското военно решение "  като " алтернатива "  за Израел и жителите на северната му част.

През последните дни напрежението сред Израел и " Хизбула " доста набъбна, като през уикенда те си размениха натоварен обстрел, което ускори опасенията от пълномащабна война, показва Агенция Франс Прес. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР