Зак Нелсън, aвтор на YouTube-канала JerryRigEverything, известен със своите видеоклипове

...
Зак Нелсън, aвтор на YouTube-канала JerryRigEverything, известен със своите видеоклипове
Коментари Харесай

Дисплеят на iPhone 16 Pro Max е огнеупорен, а корпусът издържа теста за огъване

Зак Нелсън, aвтор на YouTube-канала JerryRigEverything, прочут със своите видеоклипове с проби за устойчивост на разнообразни джаджи организира тест на устойчивостта на външни удари на топ флагмана на Apple iPhone 16 Pro Max с цвят на корпуса Desert Titanium.

Блогърът означи появяването на новия сензитивен на досег бутон за ръководството на камерата в смарт телефоните на Apple. Той е предпазен от щета с помощта на крепко сапфирено кристално стъкло, чиято устойчивост той подложи на тест. JerryRigEverything се опита да го надраска със специфичен инструмент, като с всяка стъпка добавяше по-твърд. Използвайки инструмент с неотстъпчивост 7 по скалата на Моос, по повърхността на бутона се появиха драскотини, което удостоверява сапфиреното покритие. Въпреки това блогърът означи, че това не е чист сапфир, за което свидетелства хетерогенната му текстура, която се демонстрира при опит за нанасяне на драскотини. JerryRigEverything се опита и да дефинира чистотата на потребления сапфир благодарение на особено устройство. Това обаче се оказа проблем за него.

Екранът на iPhone 16 Pro Max, както и покритието на обективите на камерата се оказаха много устойчиви на надраскване, което не важи за корпуса на смарт телефона, направен от титаниева сплав, който е толкоз елементарен за надраскване, колкото и този от анодизиран алуминий.

В същото време дисплеят сподели висока резистентност на огън от запалка. Смартфонът се оказа резистентен и на прегъване, без значение от точката на приложения напън – начело или откъм гърба. Нелсън даде обещание да разглоби в допълнение смарт телефона, с цел да открие аргументите за тази нараснала резистентност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР