Втория вот на недоверие към кабинета ще бъде обсъден в

...
Втория вот на недоверие към кабинета ще бъде обсъден в
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат втория вот на недоверие срещу кабинета ”Денков”

Втория избор на съмнение към кабинета ще бъде разискван в Народното събрание. Той е импортиран с подписите на Българска социалистическа партия, " Възраждане ", " ИТН " и самостоятелния народен представител Радостин Василев и е поради неспособността на държавното управление да подсигурява националната сигурност и защитата на страната.

Според опозицията кабинетът слага жителите под възходящи опасности за сигурността, а в тази обстановка българската войска се лишава от мощности в услуга на непознати ползи.

Чрез ветото се подлагат на критика и договорите за нови бойни мощности, подписани от кабинета, както и дейностите за прекъсване на незаконната миграция. От опозицията считат, че настоящето управление на МО е нездравословно и ненадеждно, а министър Тодор Тагарев е несъответстващ по отношение на политическата и военна конюнктура и самичък по себе си е риск за сигурността.

След привършване на дебатите по вота на съмнение, ще бъде плануван час за неговото гласоподаване. Това ще се случи 24 часа след края на разискването.

По-рано министър председателят акад. Николай Денковобясни, че ръководещите са подготвени да чуят рецензии, стига те да се основават на обстоятелства, а не на измислици.

Военният министър Тодор Тагарев дефинира импортирания избор на съмнение към държавното управление в бранш сигурност и защита като безпочвен.Тагарев посочи, че опозицията визира само остарели и неведнъж дискутирани въпроси.

Първият избор на съмнение се състоя в средата на предишния месец – октомври, по тематиката „ Енергетика “. Очаквано тогава вотът не мина.Той беше дефиниран тогава от вносителите - " поради неуспеха на държавното управление в бранш " Енергетика “, и беше импортиран от 72 депутати от " Възраждане “, " Българска социалистическа партия за България “, Има Такъв Народ и самостоятелния Радостин Василев.

" Геополитическите рецесии от всевъзможен темперамент се ускоряват, а държавното управление вместо да обезпечава непоклатимост и успокоение, съпътства и способства тези рецесии да ни обиден директно ", обявиха от Българска социалистическа партия, мотивирайки импортирания избор на съмнение.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова съобщи, че част от претекстовете е и Шенген, защото там няма напредък. Според нея няма проблем вотът на съмнение и бюджетът да се движат дружно.

Костадин Костадинов от „ Възраждане “ прикани водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да поддържа вота на съмнение.

Тошко Йорданов от „ ИТН “ разяснява, че вотът е политически акт проява на неотстъпчивост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР