Вторично огнища на болестта Африканска чума по дивите свине са

...
Вторично огнища на болестта Африканска чума по дивите свине са
Коментари Харесай

Вторични огнища на Африканска чума по дивите свине в Кюстендилско

Вторично огнища на заболяването Африканска чума по дивите прасета са зародили на територията на област Кюстендил , съобщи БНР. Информацията бе оповестена от шефът на Областна дирекция по сигурност на храните-Кюстендил доктор Емил Гъгнев по време на съвещание на Областната епизоотична комисия.

Той съобщи, че огнищата на заболяването са открити в община Рила, община Кочериново, както и на територията на Държавно горско стопанство Кюстендил .

Емил Гъгнев съобщи, че локалните управляващи реагират съответно на всеки получен сигнал за открит мъртвец на дива свиня. Действията са съобразени според напътствията на министъра на земеделието, храните и горите. Той добави, че резултатите от лабораторно-диагностичните проучвания се предават на ловно-рибарските сдружения, ДГС, РУГ в Кюстендил ".

Емил Гъгнев разгласи, че за момента няма постъпили сигнали за инфектирани домашни животни .

В област Кюстендил са регистрирани 336 животновъдни обекти вид " персонално стопанство " за развъждане на прасета, в които се съблюдават ограниченията за биосигурност. На територията на региона няма регистрирани индустриални ферми за прасета, добави още лекар Гъгнев.
 Откриха две огнища на африканска чума на дивите прасета в Кюстендилско
Откриха две огнища на африканска чума на дивите прасета в Кюстендилско

В Кюстендилска област са регистрирани 329 животновъдни обекти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР