Вторични трусове след силното земетресение, което по най-нови коригирани данни

...
Вторични трусове след силното земетресение, което по най-нови коригирани данни
Коментари Харесай

Вторични трусове след 5,3 в Румъния: Уплашени българи се канят да спят в колите си и на палатки

Вторични земетресения след мощното земетресение, което по най-нови поправени данни е било 5,3 по Рихтер, се усещат както в Румъния, по този начин и леко в северната част на България, информира Meteo Balkans.

След сериозното разклащане през днешния ден в 17 часа, поданици на Видинско и други крайдунавски обитаеми места в Северна България са мощно уплашени и се канят да спят в колите си или навън на палатки. Земетресението, записано по-рано през днешния ден в Румъния, е било усетено във Видин, София, Враца, Монтана и доста други градове. Епицентърът му е в Югозападна Румъния, западно от дейната зона Вранча, заяви за Българска телеграфна агенция дежурният сеизмолог в Националния институт по геофизика, геодезия и география - Българска академия на науките.

Това земетресение няма връзка с опустошителното земетресение в Турция, тъй като става дума за разнообразни разломи без директна връзка сред тях, прецизираха от Института. Двадесет минути след мощният трус в същия регион е последвал второстепенен от 3 по Рихтер, още веднъж на дълбочина 15 км. 

" Беше мощен трус за няколко секунди. Чувствах се ужасно и необичайно на фона на случилото се в Турция ", " Креслото се реалокира с мен ", " Леглото и вратите на дрешника вибрираха ", споделят пред уеб страницата Зиаре поданици на Сибиу, които са усетили земетресението. За момента няма постъпили молби за помощ от потърпевши жители, осведомят от Института за незабавни обстановки на окръг Горж.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР