Втори випуск завършва в извънредна епидемична обстановкаКметове и директори по

...
Втори випуск завършва в извънредна епидемична обстановкаКметове и директори по
Коментари Харесай

Абитуриентите на тръни за баловете до последно

Втори випуск приключва в изключителна епидемиологична конюнктура
Кметове и шефове по места на срещи, с цел да обсъдят вероятни разновидности

Тоалетите са купени, желаят купони

Само седмица преди формалното довеждане докрай на годината на 14 май 50 000 зрелостници в страната се стягат за бал - тоалетите са купени, заведенията са непокътнати за края на май, с алтернатива за отсрочване. Според последната заповед на здравния министър, от която зависи провеждането на тържествата, такива ще са разрешени.

Остава обаче малка врата, при която служебното държавно управление, което би трябвало да имаме до дни, може да вкара нови ограничения поради разпространяването на COVID-19. Това обясниха пред “Труд” шефове на гимназии от страната.

“Ние сме насрочили бал на 25 май, а изпращането ще е на двора на 14 май. Но всичко е предпоследно. Все отново се надяваме новото държавно управление да не промени мерките”, описа шефът на 51. СУ в София Асен Александров.

На въпроси на “Труд” за провеждането на баловете от здравното министерство обясниха, че до края на месеца е в действие последната заповед на отрасловия министър от 29 април. А в нея е посочено, че заведенията работят при 50% от потенциала си и с личен състав, който носи маски. Освен това е записано, че ограничения на локално равнище могат да ползват регионалните шефовете и кметовете. Отменен е текстът за тържества с до 15 индивида.
Така възпитаници и учители се надяват на зелена светлина и да се чества.



Болярското изпращане в Търново ще се разисква тази седмица с шефове на гимназии.

Във Велико Търново разискват три местоположения за тържественото изпращане на зрелостниците. Кметът на болярския град Даниел Панов идната седмица привиква шефовете на локалните учебни заведения на заседание, на което ще се дискутират обособените разновидности. Има оферти царското изпращане да е на Царевец, пред паметника на Асеневци или дефилето да премине по червен килим по основната улица “Васил Левски”.

“Ще се съобразим с желанията на зрелостниците, само че и с заповедта на здравния министър проф. Ангелов по отношение на епидемиологичната обстановка”, обясниха от управлението на община Велико Търново. От сектора на ресторантьорите се надяват заведенията да не бъдат още веднъж затворени.

“Предполагаме, че ще работим на 50% от потенциала, като на маса ще бъдат по 5-6 души. Балове би трябвало да има”, споделят притежатели на заведения в болярския град.

В Пловдив за баловете са непокътнати най-големите заведения за хранене. Балът на Английската гимназия е на 24 май в новотела, където ресторантът е голям и няма проблем с потенциала. “Мен повече ме интересуват матурите, дали ще има прием, не е толкоз значимо. Но другата седмица ще имаме ново държавно управление и какви ограничения ще бъдат подхванати, не се знае. Но въпреки всичко баловете не са най-важното”, съобщи за “Труд” шефът на Английската гимназия Николай Радев.

В Сливен в съвсем всички учебни заведения са насрочили дати за баловете във втората половина на май, в заведения за хранене или зали за тържества.

Със или без ограничавания

От Бургас щурмуват Слънчев бряг
В Благоевград честват непременно

Абитуриентите на Бургас ще щурмуват курорта Слънчев бряг. Датите към този момент са избрани - 20 и 24 май. Кувертът е 180-200 лв.. В него са включени тържествена вечеря и нощувка в първокласен хотел.

Баловете ще се проведат при всички условия за съблюдаване на ограниченията, имаме подготвеност, споделиха уредниците на незабравимите вечери за завършващите възпитаници.

В двата дни, преди заминаването за Слънчев бряг, зрелостниците ще се събират на терасата край Казиното, на площад Тройката или в двора на обичаното учебно заведение.

В Благоевград желаят празник непременно. В дните към 23 май до 26 май всяка вечер ще има събирания и празненства. Още преди два месеца заведенията за хранене в града са резервирани, избрани са менютата даже, платени са по 70 лв. куверти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР