Втори тир катастрофира в Кресненското дефиле, движението по най-натоварената пътна

...
Втори тир катастрофира в Кресненското дефиле, движението по най-натоварената пътна
Коментари Харесай

Две катастрофи в Креснеското дефиле блокираха движението /снимки/

Втори тир катастрофира в Кресненското дефиле, придвижването по най-натоварената пътна артерия на Югозапада е блокирано. Инцидентът е станал тази заран в Кривия тунел в дефилето на основен път Е-79. Ремарке на ТИР на куриерска компания се усуква и прекатурва в тунела.
Катастрофата става единствено на километър от другата, при която ТИР със сръбска регистрация самокатастрофира тази нощ на Е-79 в Кресненското дефиле, лидерът не е потърпевш.
Ремаркето на товарния автомобил виси над река Струма, а придвижването се реализира в едната лента.
Пътният случай е станал в 02.40 часа в региона на Креснеските ханове. Товарният автомобил се е движел в посока Кресна и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон, на дясна крива заради мокра пътна настилка, при което влекачът се блъснал в десния склон. а по-късно минал през насрещната лента и скъсал мантинелата.
При удара в нея влекачът се усукал и се върнал в насрещната лента. Ремаркето траяло пътя си и увиснало над реката. Водачът е излязъл, няма разпръснат товар като при другите сходни катастрофи напоследък в дефилето.
Покрай задницата на ТИР-а и ската се минава безусловно през „ иглени уши”, придвижването се реализира в лентата в посока Кресна и се контролира от Пътна полиция. През светлата част на деня ще стартира изтеглянето на авариралия камион, което ще наложи прекъсване на трафика по най-натоварената пътна артерия в Югозапада.
На място са чиновниците на Районна пътна служба-Благоевград, шефът на Областно пътно ръководство инж. Иван Кунев, шефът на КАТ-Пътна полиция и чиновници на пътноподдържащата компания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР