Втори търг за нов подвижен състав, от общо четири, финансиран

...
Втори търг за нов подвижен състав, от общо четири, финансиран
Коментари Харесай

Модерни влакове ли? Забравете

Втори търг за нов преносим състав, от общо четири, финансиран по линия на Плана за възобновяване и резистентност, е спрян. Става въпрос за доставката на 7 двуетажни електрически мотрисни влака.

Много е евентуално напълно скоро да бъде прекъсната и третата процедура – за доставката на 20 електрически влака вид „ push pull ”, защото испанската Patentes Talgo SL е подала тъжба в Комисията за защита на конкуренцията, написа Economic.bg.

Така към този момент оцелява само една процедура – за доставката на 18 електрически локомотива, чиято стойност е над 68,3 млн. лева без Данък добавена стойност.

В началото на месеца отрасловото ведомство първо спря поръчката за 35 електрическа влака на стойност над 1,1 милиарда лева без Данък добавена стойност поради тъжба на „ Шкода Транспортейшън “.

Процедурата за 7 двуетажни електрически мотрисни влака

Търгът е спрян на на 25 октомври, или две седмици, откакто полската компания „ Щадлер “ входира тъжба в Комисията за защита на конкуренцията. Антимонополният орган е разкрил произвеждане по случая.

Компанията бе недоволна от получено обяснение по процедурата и бе подала иск за налагане на краткотрайни ограничения, тъй че прекъсването на поръчката бе ненапълно предизвестено.

20 електрически влака вид „ push - pull ”

Съвсем скоро обаче същата орис може да последва и една от най-скъпите процедури от общо стартираните четири, а точно - за доставка на 20 електрически влака вид „ push - pull ”, чиято стойност е над 1,2 милиарда лева без Данък добавена стойност.

Испанският производител на високоскоростни влакове Patentes Talgo SL е подал тъжба в Комисия за защита на конкуренцията,

излиза наяве от инспекция в уеб страницата на Антимонополния орган, като по нея има искане и за налагане на краткотрайни ограничения. Това на процедура значи, че в случай че Комисия за защита на конкуренцията откри произвеждане, то и тази процедура ще бъде спряна.

Компанията стачкува получено обяснение от 23 октомври, по което е задала 19 въпроси, свързани с техническите спецификации. Министерство на превоза е предоставило отговори на всички въпроси, а разяснението е подписано с електронен автограф на министър Георги Гвоздейков.

Нещо повече – поради жалбата ведомството е удължило периода за приемане на предложения.

Старият период бе 30 октомври, само че в този момент той е продължен до 20 ноември. Офертите на фирмите ще бъдат отворени на 21 ноември. Това се случва на съображение член 100, алинея 11, предложение първо от Закона за публичните поръчки, който гласи, че „ възложителят удължава оповестените периоди в процедурата, когато това се постанова по отношение на произвеждане по обжалване или по други справедливи аргументи, които попречват присъединяване на лицата и възложителят не е могъл да планува. “
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР