Втори случай на вандалска атака във Франция само в рамките

...
Втори случай на вандалска атака във Франция само в рамките
Коментари Харесай

Отново вандализъм във Франция: Арест за хаоса с влаковете, атака срещу телекоми

Втори случай на вандалска офанзива във Франция единствено в границите на първите четири дни от Олимпиадата. Телекомуникационните връзки на два оператора бяха прекратени при координирана офанзива. На този декор - към този момент е реалност и първият арест по отношение на палежите, които станаха причина три дни бързите влакове в страната отчасти или изцяло да бъдат спрени.

От Париж предава кореспондентът на Българска национална телевизия във Франция Михаил Иванов



Малко след среднощ, в пет региона на Франция са били прерязани кабели от мрежата на главен телекомуникационен оператор. Това е довело до прекъсването на интернета на клиентите, наранени са и 25 антени. Властите в страната осъдиха проведената офанзива, която е изисквала точна информация за мястото на кабелите. Щетите не засягат Париж и Олимпийските игри и се чака да бъдат поправени до на следващия ден.

Отново нощес, ултраляв деятел е арестуван, откакто се е разхождал по влаковите релси близо до град Руан. С него са били още двама души, които са съумели да избягат. В колата им са били открити чук, отвертка и гаечни ключове. Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен съобщи, че службите са разпознали избран брой лица, които биха могли да стоят зад саботажа.



" Очевидно задачата на саботажа е доста тъкмо премерена. Това не е инцидентна офанзива, наранени бяха три линии. Методът на деяние е обичаен за крайнолевите. Но към момента се открива дали тези хора са били манипулирани или са работили независимо...Разследването сочи, че е имало нещо като сложено искане ", сподели Жералд Дарманен - министър на вътрешните работи.

В събота Дарманин не изключи версията за задгранична интервенция, а Кремъл отхвърли спекулациите във френските медии за съветско присъединяване.

" Същите подправени вести, същите обвинявания без доказателства. Факт е, че има доста нискокачествена публицистика, даже уважавания медии не се стопират пред нищо, когато упрекват Русия за случилото се. Това не способства за имиджа им на достоверни източници на информация ", разяснява Дмитрий Песков - представител на Кремъл.

Разследването по случая продължава, а към този момент е по-вероятно офанзивата да е пристигнала от група от Франция, в сравнение с въпреки това. Днес, придвижването на влаковете е изцяло възобновено. Не е ясно дали има връзка сред вандалските актове против телекомуникационни съоръжения и саботажите против френската жп мрежа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР