Втори случай на измама с пари при договаряне за ремонт

...
Втори случай на измама с пари при договаряне за ремонт
Коментари Харесай

Втори случай на измама при договорки за ремонт на покриви

Втори случай на машинация с пари при договаряне за ремонт на покрив стана в Търговищко този месец, когато стопаните всеобщо стягат домовете си за зимата. Първо изгоряха пенсионери, наели бригада по публикация, а в този момент излъганият е 29-годишен мъж от село Изворово. Той повикал бригада, която работела в прилежащ парцел да създадат сделка и те му поискали 2000 лева, откакто сключили и прелиминарен контракт за избрана цена.

Три дни по-късно мъжът отново ходил да вика бригадата и да пита по кое време стартират. Тогава мъжете пристигнали, само че декларирали, че предварителната цена нямало да е задоволителна и действително ремонтът ще коства с още няколко хиляди над първичната стойност, за която се разбрали. Клиентът не се съгласил и мъжете декларирали, че му връщат половината капаро, а другите 1000 лева задържат, тъй като той бил отговорен за развалената сделка.

Полицията търси мъжете, които прибрали парите без да са свършили работа и подвели индивида.

Продължава търсенето и на друга група, която прибра 700 лева от пенсионери от село Макариополско, които се натъкнали на публикация на дирек за такива ремонтни действия. Хората се обадили на оставения за връзка телефон и пристигнали трима мъже. И те създали оглед на покрива и небрежно сметнали ремонта. Взели пари за материали. Повече не се появили, а телефонът бил спрян.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР