Втори пореден ден в Бейрут продължава работата на спасителни екипи

...
Втори пореден ден в Бейрут продължава работата на спасителни екипи
Коментари Харесай

Всички чакат чудото в Бейрут: Засечен е сърдечен пулс изпод развалините


Втори следващ ден в Бейрут продължава работата на избавителни екипи с вярата да бъде открит оживял, месец след опустошителния гърмеж на пристанището.

Специално съоръжение е засякло в четвъртък сърдечен пулс и дишане. Издирването беше спряно през нощта, само че още в ранните часове на петъчния ден работата беше възобновена.

Повече от 200 души починаха, когато повече от 2700 тона амониев нитрат избухнаха на пристанището в ливанската столица. 300 хиляди души останаха без дом.

„ Опитахме се да влезем през дребен тунел, само че имаше железна арматура и не успяхме да минем, тъй като тя може да поддържа на мястото им част от отломките. Ще чакаме да пристигна тежката техника, тъй че да повдигне отломките и да забележим какво се случва наистина”, изясни Мишел ал Мур от гражданската отбрана на Ливан.

„ Събудих се с болежка в стомаха. Гледам по какъв начин отместват камък по камък. Стомахът ми се обръща и не знам какво е това – вяра ли, полуда. Живеем в неуместна обстановка, тъй че може би имаме право да се надяваме”, счита Шадех Факих - жителка на Бейрут.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР