Втори пилоте, кажи ми, как появата на изкуствените интелекти може

...
Втори пилоте, кажи ми, как появата на изкуствените интелекти може
Коментари Харесай

Ползите от Изкуствения интелект

" Втори пилоте, кажи ми, по какъв начин появяването на изкуствените интелекти може да помогне на човечеството? ", беше въпросът, който взех решение да задам скоро на изкуствения разсъдък, прочут като Бинг (Майкрософт го прекръстиха на Втори пилот).

" Изкуствените интелекти (ИИ) могат да имат доста позитивно влияние върху човечеството в доста области. Ето няколко образеца:

•  Медицина: ИИ може да проучва медицински данни за бързо и тъкмо диагностициране на болести, което може да усъвършенства лекуването и да избави животи.

•  Образование: Персонализирани просветителни платформи, задвижвани от ИИ, могат да се приспособяват към потребностите на всеки възпитаник, като дават самостоятелно образование.

•  Екология: ИИ може да помогне в битката с климатичните промени посредством разбор на огромни количества екологични данни и усъвършенстване на устойчиви практики.

•  Транспорт: Автономните транспортни средства могат да понижат пътните произшествия и да подобрят успеваемостта на превоза.

•  Бизнес: ИИ може да автоматизира рутинни задания, да усъвършенства вземането на решения и да усили продуктивността. "

Но Бинг държеше и да ме предизвести:

" Въпреки тези изгоди, е значимо да се следи за етични и обществени последствия, като се подсигурява, че ИИ технологиите се създават и употребяват по метод, който почита човешките права и свободи. ".

За заплахите, свързани с изкуствените интелекти, вече е писано. Ето няколко образеца за потребни приложения, които към този момент са създадени или са в развой на създаване:

Компанията Филипс обяви, че " надгражда своята потвърдена технология и я усъвършенства благодарение на изкуствен интелект ". Целта на продукта ѝ, увеличаващ скоростта на Ядрено-магнитния резонанс (ЯМР), е да " обезпечава бързи висококачествени изображения за по-широк кръг пациенти, в това число пациенти, които изпитват болежка, които мъчно задържат дъха си по време на проучването или които имат импланти затрудняващи магнитно-резонансна томография ".

Това се реализира и посредством тъкмо разполагане на пациентите преди сканирането, което усилва скоростта на процедурата, понижава цената ѝ и понижава количеството нездравословни лъчения, на които е изложен пациентът.

Друго приложение е при пациенти, изпитващи остри проблеми или неотдавна минали през такива. Автоматизираните системи за следене на виталните им знаци, позволяващи бърза реакция, са разрешили на една от лечебните заведения да реализира понижение на сериозните нежелани събития в общото поделение с 35%, а на сърдечните пристъпи - с над 86%.

В просветителната сфера системите с изкуствен интелект могат да оказват помощ на учителя да разбере потребностите на всеки възпитаник в класа си и да насочат образованието " въз основа на неговите мощни и слаби страни ", според Университета на Сан Диего. Същите тези системи могат и да " правят оценка стила на учене на ученика и неговите към този момент съществуващи познания, с цел да му дават персонализирана поддръжка и образование ".

Експертите по запазване на околната среда се обръщат към ИИ, с цел да проучва големи количества данни за придвижването на дивите животни, пише сп. " Нейчър ".Освен това ИИ се употребяват, с цел да виждат неочевидни причинно-следствени връзки и разкриване на изчезнали звена в комплицирани системи, съобщава Институтът за изследвания на екосистемите " Кери ".

В превоза, ИИ ще могат скоро да ръководят транспортни средства, и в композиция с други нови технологии като " интернетът на предметите " и 5 Джи мрежите, ще може да се основат по-безопасни и ефикасни транспортни системи, смята софтуерната консултантска компания Ап Инвентив. Те ще са изложени и на по-малко тапи, тъй като ИИ ще оказва помощ за следене на потока на трафика.

В бъдещите транспортни системи ще намалеят и времето за намиране на място за паркиране - в което ще оказват помощ автоматизираните датчици - както и броят на нужните поправки, счита софтуерната компания АйТранзишън. Причината за последното е, че ИИ ще наблюдават по кое време транспортните средства и инфраструктурата ще имат потребност от поддръжка, което ще оказва помощ да се избегнат непредвидените повреди.

За бизнеса, ИИ значи както 168-часова поддръжка, която да дава отговор на клиентите, по този начин и възстановяване на киберсигурността и независимо култивиране на кандидатурите за работа, които ще се разпределят към най-подходящите за тях длъжности, според компанията за човешки ресурсти БилтИн.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР