Втори конвой с 30 български товарни автомобили, блокирани на италианско-словенската

...
Втори конвой с 30 български товарни автомобили, блокирани на италианско-словенската
Коментари Харесай

Втори конвой с български ТИР-ове тръгна за България от италианско-словенската граница

Втори ескорт с 30 български товарни коли, блокирани на италианско-словенската граница, потегли към България като мина нощес в 1.30 ч. през Граничен контролно-пропусквателен пункт Сежана – Фернети, сочат данни на Генералното ни консулство в Милано.

Очаква се до няколко часа да тръгне още една група с 50 български камиони, чакащи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Нова Горица в Словения.

По информация на посолството ни в Загреб пропускането на тирове през Хърватия продължава, само че би трябвало да се има поради извънредно бавното влизане в Сърбия. На хърватско-сръбските Граничен контролно-пропусквателен пункт колоните от товарни коли са километрични.

От през днешния ден Хърватия ползва и мярката "задължителна самоизолация от 14 дни " и за всички български жители, влизащи на територията на страната. Това визира и водачите на тирове, които влизат в страната за разтоварване на артикули. От тях хърватската страна изисква хърватски адрес, където ще прекарат самоизолирането и където могат да бъдат следени. Наказанията за нарушаване на самоизолирането са освен финансови санкции, само че и затвор. Посланик Генка Георгиева направи демарш пред министъра на стопанската система на Хърватия по отношение на ограниченията за водачите, разтоварващи артикули.

Първият ескорт с български тирове потегли от италианско-словенската граница

Всички водачи с последна дестинация България в конвои се пропущат.

В Сърбия българските конвои от ТИР-ове се пропущат, само че процесът е муден заради санитарни инспекции. Всички непознати жители, без водачите на ТИР-ове, не се позволяват в страната.

Българското държавно управление и задграничните ни представителства в Белград, Загреб, Любляна и Милано работят в непрекъсната съгласуваност за безпрепятственото завръщане на нашите сънародници.

Екипът на задачата ни в Белград спомага нощес и за сполучливото прекосяване на 12 български жители, пътуващи от Франция през унгарско-сръбската граница, след затварянето й.



Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР