Втори конвой от камиони, превозващи хуманитарна помощ, е влязъл в

...
Втори конвой от камиони, превозващи хуманитарна помощ, е влязъл в
Коментари Харесай

Втори конвой с помощи започна да влиза в Газа

Втори ескорт от камиони, пренасящи филантропична помощ, е влезнал в египетската част на граничния пункт Рафах и се е насочил към линията Газа. Това настояват неназовани египетски източници от сферата на сигурността, представени от " Ройтерс ".

По тяхна информация общо към 19 камиона, пренасящи медицински и хранителни артикули, са били инспектирани от Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци (UNRWA).

Първият ескорт от 20 камиона с извънредно нужни доставки влезе в Газа в събота. Той и беше и първият, който влезе в окупираната територия от началото на войната сред Израел и " Хамас`.

Израел наложи цялостна обсада и стартира въздушни удари по Газа в отговор на смъртоносното нахлуване на терориститите от " Хамас " на израелска територия на 7 октомври. Скоро по-късно пропускателният пункт Рафах не функционираше, а бомбардировките откъм Газа повредиха пътища и здания.

Представители на Организация на обединените нации настояват, че за покриване на неотложните потребности в линията ще е нужен по-висок непрестанен ритъм от най-малко 100 камиона дневно. Преди експлоадирането на последния спор в анклава всекидневно пристигаха по няколкостотин камиона.

Ръководителят на филантропичната работа на Организация на обединените нации Мартин Грифитс показва пред " Ройтерс ", че се работи по създаването на " лека " система за инспекции, посредством която Израел да може да ревизира пратките, само че да обезпечи резистентен поток за доставките.

Медицинските центрове в Газа са претрупани, откогато Израел наложи " цялостна блокада " на територията в отговор на офанзивите на " Хамас ". Електрозахранването в района също е прекратено.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР