Втори китайски шпионски балон лети над Латинска Америка, съобщи Пентагонът.

...
Втори китайски шпионски балон лети над Латинска Америка, съобщи Пентагонът.
Коментари Харесай

Втори китайски шпионски балон се появи над Латинска Америка

Втори китайски шпионски балон лети над Латинска Америка, заяви Пентагонът. Ден по-рано първият подобен уред беше засечен в небето на Съединени американски щати.

" Знаем за известия за балон, летящ над Латинска Америка. Смятаме, че това е следващият китайски шпионски балон ", съобщи представителят на Пентагона военачалник Патрик Райдър, без да прецизира точните координати на балона. Междувременно първият, който лети над Монтана, към момента не е свален. Властите в Съединени американски щати и Канада оповестиха, че китайския бдителен балон се носи в американското въздушно пространство от дни, само че към този момент е решено да не се смъква заради риск за хората на земята предате Българска телеграфна агенция. Решението провокира разногласия, защото балонът е прелетял над военновъздушната база Малмстрьом.

По-рано Министерството на външните работи на Китай призна, че балонът е китайски и заяви, че той се е появил там поради мощен вятър, заради който се е случило съществено отклоняване от авансово набелязаната траектория. Заради събитията американският държавен секретар Антъни Блинкън отсрочи визитата си в Китай. Той съобщи, че дейностите на Китай са " безотговорни и неприемливи ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР