Втори инцидент с апарат на стартъпа Matternet в Швейцария10-килограмовият дрон

...
Втори инцидент с апарат на стартъпа Matternet в Швейцария10-килограмовият дрон
Коментари Харесай

Пощенски дрон паднал до деца, спират безпилотната услуга

Втори случай с уред на стартъпа Matternet в Швейцария

10-килограмовият дрон на Matternet е кадърен да транспортира товар до 2 кг (снимка: Matternet)

Инцидент с дрон в Швейцария докара до прекъсване за неустановен период на пилотна стратегия за доставка на медицински товари с безпилотни летателни апарати, изпълн явана от старт ъпа Matternet в партньорство с пощ ите.

10-килограмовият дрон, кадърен да транспортира товар до 2 кг, е аварирал по време на полет в Цюрих през май тази година, заяви The Verge. Въпреки че дронът е имал спешен парашут, свързващият кабел се развалил по време на кацането, което довело до неконтролируемо рухване.
още по тематиката
Безпилотният летателен уред паднал на към 46 метра от група деца. За благополучие никой не е потърпевш. Едва в този момент обаче се разчу за случая, който датира още от месец май.

Това е втора злополука с дрон на стартъпа Matternet. Първата беше през януари вследствие на GPS неточност. Тогава дронът сполучливо отвори спешния си парашут и направи гладко кацане. След това бяха подхванати ограничения за възстановяване на GPS системата на апарата.

Според формалната информация от Matternet, дронът е паднал в региона на Цюрих – в гориста околност, която не е обитаема с хора и затова е подобаваща за полети.

Дроновете се употребяват от Matternet в партньорство със Swiss Post за изпращане на лабораторни проби от медицински центрове при незабавни случаи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР