Втори екип от 20 пожарникари се присъедини към българския модул,

...
Втори екип от 20 пожарникари се присъедини към българския модул,
Коментари Харесай

Още 20 пожарникари се присъединиха към българския спасителен модул в Турция

Втори екип от 20 пожарникари се причисли към българския модул, който стартира работа на територията на потърпевшата от земетресение турска провинция Адъяман. Спасителите пътуват към 15 часа, с цел да стигнат до град Болу.

Първите екипи, сред които има и 16 огнеборци и спасители от Пловдив, отпътуваха още на 7 април и към този момент са в палатков лагер на българската група. Екипитеса оборудвани с 5 профилирани автомобила, със избавителна и пожарна техника, уреди за търсене на затрупани хора и системи за избавяне от високи здания.

Транспортът на втория екип е сбъднат със съдействието на българските Военновъздушни сили.

600 000 лева за потърпевшите в Турция и Сирия съумя да събере за двадни пловдивският издателМанол Пейков. До края на вчерашния ден са поръчани и закупени 1000 пухени якета, 1000 пауърбанки, близо 300 палатки, 1000 лампи-челници, 500 родопски одеала от български производител в Белозем; 4000 чифта вълнени чорапи.

Пейков е съумял да поръча и 25 тона брашно, което в петък би трябвало да замине за нуждаещите се в Сирия с обезпечен от Съюза на превозвачите ТИР по сигурен кулоар.

В Пловдив помощи не престават да се събират на ул. " Цар Иван Александър " 20 - против Дома на културата " Борис Христов " и в ИК " Жанет-45 " на бул. " Ал. Стамболийски " 9. Събират се пакетирани храни с дълъг период на валидност (консерви, само че без свинско и риба тон), както и ръкавици, якета, шалове, шапки; одеяла; печки на газ за външно отопление; памперси, дамски превръзки, бебешка храна; печки на въглища; палатки; столчета и маси за къмпинг; кърпи за еднократно прилагане за душове; комплекти за първа помощ; вътрешно осветяване за палатки с батерии; огромни дюшеци и спални чували.

11 буса и 1 джип доствят събраните дарения в логистичния център в Одрин. В акцията в Пловдив се включват стотици доброволци от разнообразни етноси и религии.

Дарения в Пловдив се одобряват и в постройката на БЧК на ул. „ Стойчо Мушанов “ № 48, всеки ден от 09:00 ч. до 16:00 ч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР