Втори ден се очаква позицията на партиите, които искат да

...
Втори ден се очаква позицията на партиите, които искат да
Коментари Харесай

Илияна Йотова критикува партиите за вялост и за Украйна, и за инфлацията

Втори ден се чака позицията на партиите, които желаят да получат доверието на хората на идните избори за изпращане на военна помощ в Украйна. Нека те се дефинират във връзка с самата война в Украйна и за изпращането на нови оръжия от страна на България. Докато ръководи служебното държавно управление, назначено от президента Румен Радев, България няма да изпраща на Украйна въоръжение като изтребители, зенитно-ракетни комплекси и танкове - сподели преди дни президентът.
 Радев отсече: Никакво оръжие за Украйна
Радев отсече: Никакво оръжие за Украйна

И прикани партиите да кажат занапред – за мир или за война са

Днес вицепрезидентът Илияна Йотова, която е във Велико Търново - насочи обръщение към партиите.

Йотова напомни, че позицията на Министерството на защитата и на българския президент, казана пред Брюксел, е за прецизно съблюдаване на позицията на Народното събрание, че ще оказваме помощ с всичко това, на което сме способни.

Вицепрезидентът разяснява предизборната акция " като вяла и без никакви нови послания от страна на партиите ".

" Вместо диалози за бъдещо държавно управление и благоприятни условия да се намерят пресечни точки сред другите политически обединения, още веднъж продължиха персоналните спорове и обиди в предизборната акция ", сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ една национална парламентарна акция в парламентарна република би трябвало да се прави за решение на проблемите, които интересуват хората: инфлацията, цените на горивата, българския бизнес.

Вицепрезидентът акцентира позицията на президентската институция, че България като парламентарна република се нуждае от постоянно държавно управление, гласувано от Народното събрание.

 Москва скочи против Лондон поради доставката на снаряди с уран за Украйна
Москва скочи против Лондон поради доставката на снаряди с уран за Украйна

Предупреждава, че този ход ще свърши зле за Англия

Илияна Йотова разяснява Доклада на държавния департамент на Съединени американски щати за България. Тя счита, че в него са включени изводи на Българския хелзински комитет, на други правозащитни организации, в това число и съответни проблеми, които българският омбудсман е повдигал, по тази причина в него няма нищо изненадващо.
 Съединени американски щати се разбързаха с танковете за Украйна
Съединени американски щати се разбързаха с танковете за Украйна

Пентагонът ще изпрати на Киев по-стар модел Abrams до 8-10 месеца

Във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова взе присъединяване в тържествата, отдадени на празника на Велико Търново - 22 март. Денят е отдаден на успеха на цар Иван Асен Втори при Клокотница през 1230 година.

Празникът стартира с тържествена литургия в историческата черква " Св. 40 мъченици ", където беше донесена парченце от мощите на св. Йоан Рилски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР