Втори ден продължават протестите на земеделските производители в цялата страна.

...
Втори ден продължават протестите на земеделските производители в цялата страна.
Коментари Харесай

Втори ден протести на земеделските производители: Блокадите ще са с час повече

Втори ден не престават митингите на земеделските производители в цялата страна. Отново се чакат блокади на пътища, през днешния ден те ще са с час по-дълго – от 10 ч. до 13 ч.

А какъв бе отговорът на властта?

Тежката техника е ситуирана на десетки места в страната. Представители от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) предизвестиха, че времето на протестните дейности ще се усилва с всеки минал ден, до момента в който не бъдат признати настояванията им. Засега в събота и неделя няма да има блокади.

Правителството предложи през вчерашния ден нов меморандум за решение на проблемите в бранша. Премиерът Николай Денков предложения недоволните на диалог през днешния ден следобяд. Той обаче още един път акцентира, че решението на казуса не е да се раздават средства на калпак. Идеята е да се подкрепят в допълнение фермери, които са потвърдили, че са на загуба.

Бавенето на договарянията ще забави средствата, сподели министър председателят

Отговорът на протестиращите е, че в случай че работят единствено на загуба, то значи от дълго време би трябвало да са банкрутирали. Те упорстват помощта да е за всички .

Междувременно комисията по земеделие през днешния ден ще изслуша отрасловия министър Кирил Вътев.

Производителите упорстват за по-ниски налози върху горивата и облекчение на екологичните разпореждания

Недоволството на фермерите у нас и в други страни от Европейския съюз е и против Зелената договорка и ограниченията, които се постановат от Европейската комисия.

Коментарите по тематиката на зам.-председателя на парламентарната Комисия по земеделие Росен Костурков и на ръководителя на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов – гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР