Втори ден продължава търсенето на течове на вода в района

...
Втори ден продължава търсенето на течове на вода в района
Коментари Харесай

Продължава проверката в Стомана - Перник

Втори ден продължава търсенето на течове на вода в региона на " Стомана " - Перник. От предприятието обявиха за " По света и у нас ", че не употребяват нерегламентирано вода и обмислят да съдят " Софийска вода " поради разпространение на погрешни данни и обвинявания. И през днешния ден работата на терен беше тествана от министъра на стопанската система, както и представители на регионалната администрация.

Перник

Още рано сутринта багерите започнаха да търсят от кое място изтича водата на Перник. Експертите обходиха терена, през който минава магистралният тръбопровод, захранващ източните квартали на Перник.

На Рождество Христово екипите продължиха да работят неуморно. Само за няколко часа бяха открити три теча по тръбата.

В региона към " Стомана " - Перник беше открито и отклоняване, което не е ясно накъде отива.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Специалистите локализираха доста огромен теч в границите на два километра и половина.
В правата са сложени измервателни уреди, които демонстрират какви са загубите по тръбата.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Към Перник се пускат 300 литра в секунда, 90 литра се губят в този сектор, който продължава и надолу.  Втори ден екипи обследват течовете на вода в региона на Втори ден екипи обследват течовете на вода в региона на "Стомана " - Перник
Втори ден продължава обследването на течове на вода в региона на "Стомана " - Перник. На място дойдоха министърът на стопанската система Емил Караниколов и...

От управлението на " Стомана " - Перник отхвърлиха да има нелегално отклонение на вода и обявиха, че не наблюдават течовете, тъй като водопроводът е благосъстоятелност на ВиК Перник и те носят отговорност за поддръжката.
Константин Стаменов, представител на " Стомана индъстри ": Няма никакви нерегламентирани включвания в " Стомана ". Всички включвания, където имаме зареждане с вода, минават през водомери. Те са пломбирани и тествани.
От " Стомана " - Перник обявиха, че обмислят да съдят " Софийска вода " поради формален отчет, който твърди, че в предприятието се изливат нерегламентирано 290 л вода в секунда. От там обявиха, че информацията подадена от ВиК Перник е погрешна.
Константин Стаменов, представител на " Стомана индъстри ": Елементарно е да кажеш, че 290 литра в секунда текат нерегламентирано, откакто целият оток от язовир " Студена " е 350 л. Това значи, че вода не е стигало в града. Ние сме ги предизвестили, че в случай че в тридневен период не излязат ли с опровергаване, " Софийска вода " ние ще ги съдим.  Проверяват сигнал за източване на вода в пернишкия цех Проверяват сигнал за източване на вода в пернишкия цех "Стомана "
Полиция влезе с багери и тежка техника в пернишкия цех "Стомана ", с цел да ревизира сигнал за източване на вода.

И до момента в който разногласието по тази причина кой е отговорен за водния режим продължава, става известно, че пробойните по тръбата ще бъдат ремонтирани мъчно, защото липсва информация къде тъкмо подземен се намират тръбите.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Най-голямата компликация е това което виждате, че се лутаме. Местното ВиК нямат схеми къде са тръбите, какви са отклоненията, за какво са тези отклонения. Работим на мрачно. Перник с изключение на водата, която липсва, има голям проблем с цялото си ВиК.
През идващите дни на място ще бъде изпратена спомагателна техника, обезпечена от районното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР