Втори ден продължава срещата на вътрешните министри на 27-те държави

...
Втори ден продължава срещата на вътрешните министри на 27-те държави
Коментари Харесай

Държавите в ЕС се договориха за по-строги правила за миграция

Втори ден продължава срещата на вътрешните министри на 27-те страни членки в Люксембург. Основните тематики са миграцията и Шенген. Приемането на България и Румъния в пространството за свободно придвижване не в дневния ред.

На срещата е и новият вътрешен министър на България - Калин Стоянов. В първия ден от съвета той изясни, че новото държавно управление е мощно ангажирано с европейската интеграция. И направи прогноза.
Почти съм уверен, че ще се случи приемането на България в Шенгенската зона. До края на годината - да го кажем най-късно, само че действително гласуването е в края на септември, октомври.
Калин Стоянов, министър на вътрешните работи

Според Стоянов казусът с единия от двамата така наречен братя Галеви - Ангел Христов - не би трябвало да повлияе отрицателно на влизането ни в Шенген.
Няма страна по света, която да не може да бъде премината нелегално. Ние в България от време на време задържаме лица, които са оповестени за интернационално търсене.
Калин Стоянов, министър на вътрешните работи

Българските управляващи ревизират по какъв начин и по кое време Христов е влезнал у нас.

Новият вътрешен министър приветства решението да бъдат отпуснати нови 45 милиона евро на страната ни за техническо застраховане на границата ни с Турция, пазаруване на високопроходими коли и хонорари на граничните служители на реда.

И беше безапелационен, че това е европейска граница и България не може да бъде оставена да я пази сама.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР