Втори ден продължава протеста пред Народното събрание срещу лобистките поправки

...
Втори ден продължава протеста пред Народното събрание срещу лобистките поправки
Коментари Харесай

Фрогоко: Депутатите глухи за протестния зов за отмяна на лобистките поправки в Закона за приватизацията

Втори ден продължава митинга пред Народното събрание против лобистките ремонти в Закона за приватизацията, проведен от някогашния чиновник на ГДБОП и ДАНС Росен Миленов. Той е подсилен от хората на Босия, които като него гладуват повече от месец.
Те обясниха, че не са при протестиращите майки на деца с увреждания, защото не утвърждават тяхното искане да се спрат дотациите на незрящите. „ Работил съм в Съюза на слепите и знам, че за брайловото писмо се изискват доста средства”, показва един от съидейниците на Босия.

„ Нито един от народните представители не пристигна при нас. Вчера мина социологът Иво Христов, който е народен представител от Българска социалистическа партия, и завърна глава”, изяснява Росен Миленов.
Той сподели още, че е входирал искане до премиера и Агенцията за приватизация да му даде доказателства за заплащанията на братя Домусиеви по повод Български морски флот. „ Поискал съм също по този начин да се разгласява целия приватизационен контракт на Булгартабак. След като бяха закрити огромна част от индустриалните мощности, в случай че това е нарушаване, би трябвало да се скапе договора”, прикани Миленов.

Той ще стачкува и на следващия ден пред Народното събрание от 8.30 до 21 часа, без да чака някои от властимащите да чуе настояванията му.

А те са за анулация на лобистките разпореждания член 32 в и 32 г от Закона за приватизацията и следприватизационен надзор (ЗПСК), признати на 17 юли 2018 година „ Този път народните представители се подиграха най-вулгарно със своите гласоподаватели, които са им дали заем на доверие да работят в техен интерес. По високомерен метод те гласоподаваха в ущърб на цялото общество промени, с които се облагодетелстват с десетки милиони така наречен олигарси. Затова би трябвало да бъдат призовани да прегласуват тези незаконни промени и да им бъде даден урок, че цялата власт произтича от суверена”, споделя още Росен Миленов.

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР