Втори ден продължава посещението на китайския президент Си Дзинпин в

...
Втори ден продължава посещението на китайския президент Си Дзинпин в
Коментари Харесай

Путин и Си Дзинпин обсъдиха китайския мирен план за Украйна

Втори ден продължава визитата на китайския президент Си Дзинпин в Русия.

Днес публично започнаха договарянията сред Пекин и Москва. Руският държавен глава Владимир Путин посрещна китайския си сътрудник с почетен часовой и червен килим в президентския замък в Кремъл. Потвърдено беше, че двамата са разискали китайския кротичък проект, който беше признат със песимизъм от Запада. От Вашингтон предизвестиха, че визитата на Си демонстрира желанието на Пекин да обезпечи „ дипломатическо прикритие “ за жестокостите на Русия. По-рано Си Дзинпин се срещна и с съветския министър председател Михаил Мишусин. 

 
Това – Русия да е първата дестинация, която китайски водачи да посетят подхожда на историческата логичност, защото ние един за различен сме най-големите си съседи. Освен това сме всеобхватни стратегически сътрудници. От години връзките ни устоят на тестването на разнообразни промени и с времето стават все по-силни. Поканих и президента Путин да посети Китай тази година.
Си Дзинпин, президент на Китай
Отношенията ни са на най-високото си равнище през цялата многовековна история и оказват въздействие върху образуването на световния дневен ред в логиката на многополярността. Нашето партньорство в региона на енергетиката, което включва всички области на индустрията, има стратегически темперамент. То включва природен газ, петрол, нефтопродукти, въглища, електрическа енергия, енергетика, мирна нуклеарна сила.
Михаил Мишустин, министър председател на Русия
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР