Втори ден парламентът обсъжда проекта за държавен бюджет на второ

...
Втори ден парламентът обсъжда проекта за държавен бюджет на второ
Коментари Харесай

Втори ден парламентът обсъжда проекта за държавен бюджет на второ четене

Втори ден Народното събрание разисква плана за държавен бюджет на второ четене. Управляващи и съпротива се скараха поради предлагането на болшинството да бъдат понижени парите, заложени за нарастване на прокурорските заплати.

" Ако госпожа министърката има визии към един от прокурорите, то през това предложение, което тя поддържа на народни представители, със глоба от 20 милиона по отношение на самостоятелната прокуратура мисля, че не е състоятелно, аз няма да поддържа това решение ", съобщи Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

" Ние не приказваме за понижаване на бюджета на правосъдната власт, нито на прокуратурата, приказваме за увеличение на бюджета на прокуратурата и правосъдната власт ", добави министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

" Вие желаете да накажете Иван Гешев, това е истината, обаче наказвате всички тези прокурори, които си правят съзнателно работата и възпрепятствате работата на прокуратурата, тъй като там в действителност има доста работа, прокуратурата не е комерсиално сдружение да излиза на облага ", добави Елена Гунчева от " Възраждане ".

" Говорихме за смяна, че няма да вършим като ГЕРБ и вършим като ГЕРБ, просто сте една бета версия на ГЕРБ, по-лоша! ", разяснява Хамид Хамид от Движение за права и свободи.

" Стане ли дума за основния прокурор Гешев в една и съща последователност ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " в концерн излизат да бранят прокуратурата и основния прокурор, за ГЕРБ и Движение за права и свободи това е норма, привикнали сме, че сте чувствителни на тая тематика, само че " Възраждане " ни изненадаха обаче за следващ път ", съобщи Явор Божанков от " Българска социалистическа партия за България ".

" Българското общество заплаща голяма цена по тази причина, че прокуратурата не си прави работата, изключително във връзка с избрани типове закононарушения не си прави работата, в случай че погледнем отчетността ще забележим, че там ефикасност във връзка с закононарушения по високите етажи на властта няма ", сподели още Христо Иванов, ръководител на ПГ " Демократична България ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР