Втори ден от срещата на върха на Европейския съвет. В

...
Втори ден от срещата на върха на Европейския съвет. В
Коментари Харесай

Евролидерите и САЩ с готовност за допълнителни санкции срещу Русия и Беларус

Втори ден от срещата на върха на Европейския съвет. В общо мнение Европейски Съюз и Съединени американски щати показват подготвеност към въвеждане на спомагателни наказания против Русия и Беларус и ограничения, които да предотвратят заобикаляне на наложените наказания.

В съвещанието на европейските водачи взе участие и американският президент Джо Байдън. Според него сега най-важно е демокрациите по света да показват единение. На съвещанието са разисквани и благоприятни условия за съдействие сред Европейски Съюз и Съединени американски щати за понижаване на зависимостта от съветски енергоносители, оповестява.

Пред водачите още веднъж приказва посредством  видеоконферентна връзка президентът на Украйна Володимир Зеленски, който съобщи, че страната му би трябвало да стане част от Европейския съюз допустимо най-скоро

" Искам да Ви благодаря. Вие сте единни и сте единни поради нас. Оценяваме го. Наложихте наказания - признателни сме Ви. Това са съществени дейности. Но малко закъснели. Защото, в случай че бяха превантивни глобите, Русия нямаше да стартира война. Или най-малко никой не знае сигурно. Но въпреки всичко беше допустимо ", сподели Зеленски.

Премиерът Кирил Петков ще взе участие и на днешната срещата на европейските водачи. Акцентите в диалозите ще бъдат високите цени на електрическата енергия и елиминирането на съветската газова взаимозависимост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР