Втори ден от срещата на върха на Европейския съвет. Евролидерите

...
Втори ден от срещата на върха на Европейския съвет. Евролидерите
Коментари Харесай

Продължава срещата на върха на Европейския съвет, участва и американският президент

Втори ден от срещата на върха на Европейския съвет. Евролидерите и Съединените щати с общо мнение. В него се показва подготвеност да се подхващат спомагателни наказания против Русия и Беларус и да се предотвратят опити рестриктивните мерки, които са им наложени, да бъдат избегнати.

В съвещанието на европейските водачи взе участие и американският президент Джо Байдън. Според него сега най-важно е демокрациите по света да показват единение. На съвещанието са разисквани и благоприятни условия за съдействие сред Европейски Съюз и Съединени американски щати за понижаване на зависимостта от съветски енергоносители.

Чрез видеоконферентна връзка към водачите се обърна и президентът на Украйна - Володимир Зеленски. Според него страната му би трябвало да стане част от Европейския съюз допустимо най-скоро. Ние имаме вяра във вас, имаме вяра в Евросъюза. Но не отлагайте участието ни по този начин, както се случи със глобите против Русия, сподели Зеленски.

" Искам да Ви благодаря. Вие сте единни и сте единни поради нас. Оценяваме го. Наложихте наказания - признателни сме Ви. Това са съществени дейности. Но малко закъснели. Защото, в случай че бяха превантивни глобите, Русия нямаше да стартира война. Или най-малко никой не знае сигурно. Но въпреки всичко беше допустимо ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Премиерът Кирил Петков ще взе участие и на днешната срещата на европейските водачи. Акцентите в диалозите ще бъдат високите цени на електрическата енергия и елиминирането на съветската газова взаимозависимост.

Още през вчерашния ден ръководителят на Европейската комисия - Урсула Фон Дер Лайен съобщи, че Брюксел няма да разреши на Русия да заобикаля глобите като изисква рубли за доставките ѝ на нефт и газ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР